Sjuk och regn

Idag skulle jag ha provridit den eventuella foderhästen men blev sjuuukis, så det blev inställt. Tur i oturen kanske för regnet har vräkt ner hela dagen och det finns ju roligare väder att rida i! Men vi ska boka en ny tid nästa vecka så hoppas på att det blir braa..
 
En fråga till er som har häst, hur gör ni när ni är sjuka? Låter ni era hästar ta en extra vilodag om ni verkligen inte orkar rida, eller fixar ni så att någon annan hjälper er? Och om man är jättesjuk en hel vecka liksom, hur gör man då? Alltså det kanske är helt naturligt för er som har häst men jag är jätterädd att jag ska ta hand om en häst och inte kunna ge den vad den behöver liksom. Men det är ju säkert olika från häst till häst också, en del kanske mår bra av att skrota i hagen några dagar ibland och en del kanske bli tokiga om de inte får daglig stimulans.
 

Jag och Mackan i Ystad.


Häst + katt

Åhh haha råkade hitta en så söt bild på en häst med en kattkompis och började sedan googla efter fler. Älskar verkligen söta djurbilder och speciellt när det är olika sorters djur som är kompisar. Så himla gulligt!
 
























Vilken är er favorit? Min är nog den sista (de ser så himla nöjda ut!), tätt följt av tvåan, sexan och nian. ^^

Unicorn

Haha så himla söt!
 

Nya planer

Igår kände jag mig lite uppgiven för att alla mina senaste hästplaner gått i graven. Hästen jag skulle kolla om medryttarskap är tydligen halt och ska inte ridar de närmaste månaderna och det där med att hyra häst per timme gällde bara om man red fasta lektioner där. Buuhu! 
 
Jag blir liksom lite uppretad av detta. Hur jäkla svårt ska det vara att hitta en häst att rida 1-2 ggr i veckan? Det verkar som det är omöjligt i Stockholm! Mitt i denna ilska så tänkte jag, "äh, jag kollar lite foderhästannonser". Och hittade en jättebra som bara behöver hjälp några månader, vilket vore perfekt för mig. Lite "prova på" att ha egen häst liksom! Ska dit och provrida på fredag! Wohoo! Håll tummarna att det går bra nu! Jag förväntar mig inte allt för mycket eftersom att det har skitit sig så många ggr, haha. Men hästen verkar i alla fall suuuuupersnäll och mysig och det är faktiskt prio ett just nu, att hitta någon som jag kan lita på. Jag ska ju inte direkt rida Grand Prix ändå ;) 
 

Bild from weheartit.com


Ridsugen!

Åhh så himla ridsugen! Inte har jag något inplanerat heller. Jag läser mycket hästbloggar och är så himla avis på alla ni som har egen häst! <3 Vill också! Men det är lite upp och ner med det där. På ett sätt tror jag ändå det är bra att jag väntar lite med egen häst. Skulle bara vilja kunna rida när jag vill! 
 
Har inte hört någon än ang nya medryttarhästar men hittade en himla bra grej häromdagen! Det är en ridskola här i närheten som "hyr ut" sina hästar för 200 kr per gång. Alltså istället för att man rider för instruktör får man låna en häst och rida själv. Aldrig sett att ridskolor gör så förut men good for me! Det är en jättefin anläggning också och ligger jättebra till så jag ska kolla upp det. Vet inte vad de har för krav och så, för jag antar att de inte lånar ut hästar till vem som helst eller utan ridvana. Jag ska även kolla där om man kan få hoppa in i ridgrupper ibland om man vill det. Håll tummarna will ya!? :)
 
Om några veckor kommer jag åka till Spanien igen också. Ni som har följt min blogg ett tag vet ju att jag varit där i perioder och ridit mycket. Nu vet jag inte om det kommer att vara för varmt för att rida. Det är över 30 grader varje dag där nere nu. Men hoppas kunna rida någon gång iallafall, får väl boka in något tidigt på morgonen! Saknar Lorenzo och Rosa, de två som jag brukade rida mest där. <3
 

Lusitanon Rosa ser lite trött ut.
 
Första gången jag red Lorenzo. Han är andalusier (kartusier).

Video: Få hästen att arbeta med ryggen

Hittade denna video via Hippson.se. Det är dressyrtränaren Will Faeber som berättar hur du får hästen att arbeta rätt med ryggen.
 

Hästens kroppsspråk

Vet inte om jag har skrivit om denna bok men hittar inte något inlägg om den så jag kör på helt enkelt! 
 

Hästens kropsspråk av Susan McBane
 
Jag köpte denna bok för ett par månader sedan för jag kände att jag ville lära mig mer om hästens kroppsspråk och hur man kan lära sig att tyda det. Det var dock inte riktigt så boken var uppbyggd. Jag trodde det skulle vara mer rakt på sak typ "om hästen frustar är den glad" eller så. Men det är mer en typ av presentbok skulle jag säga. Väldigt lättläst med småinfo här och där om allt från hästens ursprung, dess flyktbeteende, flockbeteende och behov. Visst står det endel om kroppsspråket men inte så som jag trodde. Den är trevlig hur som helst men skulle inte rekommendera den till någon som är väldigt kunnig inom hästar då den är väldigt basic. Jag är ju lite i den fasen att jag läser allt och alltid lär mig något även om jag redan kan mycket i grunden. Så för mig funkar den. Men skulle gärna hitta en annan bok som verkligen tar upp hästens kroppsspråk.

Stjärnornas hoppning

Yey! Min kompis Mia som vann Stjärnornas hoppning i Globen förra året ska vara medi år igen. Hon är precis som jag, gammal hästtjej som tagit upp ridningen igen på "gamla dar" (läs 30-årsåldern, haha). Därför är det lite extra kul att följa henne!
 
Hon sjunger i grymmaste hårdrocksbandet Crucified Barbara. Kolla in Mia Coldhearts blogg här. Hon kommer säkert blogga om alla träningar och så inför hoppningen. :) Förra året körde hon stafetthoppning med legenden John Whitaker!
 
 
Så här skriver tidningen Ridsport på sin hemsida: 

Nu börjar truppen till Stjärnornas hoppning - där kändisar från den "vanliga" världen tävlar i hoppning - i Globen att ta form. Och det är en hel del nya namn inför årets upplaga.

Truppen brukar ändra utseende under hösten, men till den inledande kick-offen hos Louise Haaga på Skästa finns åtta kändisar med på listan.
- Vi tänker köra en riktig boot camp med dem på Skästa. Alla är i stort sett helt klara, det är bara Erik Saade som inte är helt hundra. Men vi tror han kommer att vara med, säger Louise Haaga.

Stjärnornas hoppning 2012
Ola Rapace - skådespelare
Erik Saade - sångare
Peter Magnusson - komiker, skådespelare, programledare och manusförfattare
Sara Varga - sångerska, låtskrivare och DJ
Sofia Wistam - programledare
Tobias Karlsson - dansare
Caroline af Ugglas - konstnär, sångerska och körledare, stilvinnare 2011
Mia Coldheart - sångerska, vinnare 2011

Heja heja!


Tips tack!

Hej hörni! Jag har tänkt på det här med att utvecklas som ryttare och jag har verkligen inget tålamod haha. Jag vill kunna allt nu! Eller ja, inte allt! Jag vet att man aldrig blir fullärd, men jag vill bli bättre bättre nu nu nu! Så jag undrar helt enkelt om det är någon som har tips på hur man utvecklas på snabbast sätt? Är det bara att rida så mycket som möjligt, läsa så mycket som möjligt... Eller är det någon som har mer specifika tips? Tips på bra hästböcker (fakta)? Tar även tacksamt emot tips (som jag skrivit förut) om övningar man kan göra från marken som stärker ens ryttarkropp! T.ex. övningar för starkare mage/bål/rygg, balans m.m. :)
 

Jag och Lorenzo i våras i Spanien.

Typiskt också...

Som jag skrev så gick det inte sådär superbra på min första medryttardag. Jag kände att jag hade dålig balans (han bryter av lätt i galoppen och har ganska orytmisk trav om man inte ligger på hela tiden) och kände mig inte alls som en bra ryttare. Men jag tänkte att det säkert skulle bli bättre nästa gång. Efter det har jag funderat, dels på om hästen är för "svår" för mig. Alltså han är verkligen världens klippa, så himla genomsnäll, och jag har ju ridit honom ca 5 ggr på privatlektion och känt att det går bättre och bättre och att vi klickar och så. Men nu kändes det liksom, jag vet inte, svårt? Och jag kände på mig att ägaren kanske ville ha en duktigare medryttare.
 
Jag har också funderat på om det är värt att åka 1,5 timme för att komma till stallet. Det finns sååå många stall i närheten där jag bor och det måste ju gå att hitta en häst närmare. Men jag behövde inte ta beslutet själv för idag hörde hästens ägare av sig och sade att jag inte var den som hon sökte.
 
Det är ju trist så klart men som sagt kände jag det på mig redan. Det känns ju dock lite som att jag inte är tillräckligt bra, fastän jag vet att det inte är direkt så. Jag menar alla är ju på olika nivåer och jag går inte ut med att jag är ett proffs direkt. Jag bygger fortfarande upp muskler och balans och det tar tid. Jag har utvecklats supermycket under det här året, från att varit superrädd att ramla av samt att vara svimningsfärdig efter ett ridpas till att känna mig mycket säkrare och starkare. Jag skulle egentligen behöva rida en riktig läromästare! Men problemet är ju att de som har superfina hästar brukar väl vilja ha duktiga ryttare. De som vill ha en ryttare på min nivå kanske mest är sådana som vill ha hjälp med skogsridning och alltså jag tycker inte det är sååå kul! Just nu tycker jag det roligaste är att rida på bana och utvecklas och sånt. Sen är det klart att man kan varva med skogsridning men det är ju två heeelt olika saker. Och om man bara rider 1 (högst 2) ggr i veckan och betalar typ 2000kr/mån (som det kostar i Stockholm iaf) så vill jag inte bara rida ut. Nåväl, ska nog hitta på någon bra lösning på detta. Självförtroendet har fått sig en liiiten törn av detta, det måste jag erkänna. Men jag vill ju utvecklas och bli bättre så himla gärna! Och det är ju inte så att jag är nybörjare, jag red ju från jag var superliten tills jag var 13 år, så jag har mycket kunskap men inte alla muskler, kondition + balans. 
 

Kanske borde läsa denna. Någon som läst den?
 
Sååå, nu har jag ingen medryttarhäst längre! Däremot pratade jag med en tjej för någon månad sedan som har häst här i närheten av mig som sökte medis så jag ska kolla med henne om det fortfarande är aktuellt. Hon verkade gullig och hästen var superfin (typ dressyrhästmodell). Den hade haft en skada i några månader men kanske kan jag hjälpa till med igångsättningen. 

Hey guys!

Har inte hunnit skriva men igår var min första medryttardag! Det var kul att rida igen och det gick halvbra. Inte skitbra och inte skitdåligt. Skriver mer om det en annan dag!

Varit på hopptävling

Hej! Idag har jag varit och tittat på min blivande medryttarhäst som tävlade! :) Han kom 6:a i sin klass (95 cm), av sex pristagare och drygt 30 startande tror jag det var. Det var jättekul att se honom och hans nya stall och så. Han var dock ganska trött stackarn, haha. När de stod och väntade på att få ta emot priset så hade han nog helst gått och lagt sig i sin box ett tag. Gullet!
 


 
Jag har ju längtar och längtat efter att få börja rida honom och haft lite abstinens. Trodde det skulle stillas efter ett stallbesök idag men nej, nu är det typ bara ännu starkare! Tack och lov är det snart tisdag och då ska jag börja som medryttare, yey! 
 

Bloggtips

Tänkte tipsa er om en blogg som jag brukar läsa. Den heter SSRidsport och drivs av två tjejer som heter Sandra och Sophia, samt deras hästar. Bloggen innehåller mycket bilder samt tips på utrustning och ridövningar.
 
Spana in genom att klicka på bilden nedan! :)
 

Horror movie for horses

Haha. Hittade denna bild för ett tag sen och kände att jag ville dela med mig ^^
 

The Black Stallion Returns

 
Sitter och tittar på The Black Stallion Returns, alltså uppföljaren av den första Svarta hingsten-filmen. Och äntligen känner jag igen mig! Alltså jag såg ju ettan för någon månad sedan kanske och har sett den förut för läääängesen (kanske 15 år sen haha) men när jag såg den nu igen så kände jag inte igen den riktigt. Jag tänkte att det kanske var någon serie som jag sett som jag blandat ihop med filmerna. Men nu när jag ser tvåan så känner jag igen den och det är nog den jag har tänkt på! 
 
 
Ohh fina fina hästen. Och kärleken mellan honom och Alec (pojken som äger honom) är så fin. Jag funderar lite på att köpa alla böckerna (som filmerna baserats på) och läsa. Läste några av dem när jag var liten.
 

Magövningar för ryttare?

När jag red sist så jobbade vi ganska mycket på min galoppsits. Jag har skrivit om det förut tror jag. Men jag har lite cowboysarstil i galoppen, haha. Jag tror det kan ha och göra med att jag inte kan komma ner i sadeln riktigt annars för att jag har för lite muskler i magen/bålen. Och så kan man ju inte ha det! Jag undrar därför om det är någon som vet några bra övningar man kan göra för att stärka upp magen/bålen/ryggen? Är det tillräckligt bra med vanliga sit-ups eller är det några speciella övningar som är bättre än andra? Jag vill alltså bara ha tips på övningar som hjälper en ryttarmässigt, inte liksom random styrkeövningar :) Om det är någon som har tips på ryttarvänliga övningar för resten av kroppen, eller balansen, också så får ni gärna kommentera det med! :)
 




Gårdagens tuffa pass

Ja som sagt så red jag lektion igår. Red Chaplin som jag skrivit om tidigare, halvblodet på 170cm. Det som gör att han känns så stor är nog inte höjden utan mer att han är så kraftig. Han kan lätt bli lite brötig när man rider och "älga på" som instruktören sa, haha. 
 
När jag red honom första gången kändes det som vi var meant to be. Han har stora gångarter men tar lite för mycket stöd på bettet och kan lätt kännas tung. Nu var det längesedan jag red honom och sedan dess har han haft sommarledigt och gått på bete. 
 
När jag kom och hälsade på honom i boxen var han bara halvglad. Ville inte ta på sig grimman och höll på att vända rumpan mit mimg flera ggr. Jag har varit med om det förut, tror han testar lite men till slut gick det bra och han stack in huvudet självmant i grimman. Grejen med stora hästar är ju att det typ är oooomöjligt att fånga deras huvuden om de inte vill, eller hur man ska säga. Sträcker de upp huvudet så blir det så jävla högt! Men i alla fall, resten av fixandet gick bra och han till och med kastade sig över bettet när jag skulle tränsa. Han inte ens hålla upp det framför honom innan han började naffsa efter det, haha. Så det verkade som han tyckte det skulle bli kul.
 

Han kanske inte ser så stor ut - men om man vet att jag är 177 cm lång så fattar man kanske? :)
 
Själva ridpasser kändes dock inte sådär 100.. Det kändes som jag inte kom runt honom med skänklarna (vilket jag känt förut) och han var stel och stark. Ville inte alls som jag ville. Nu när jag ridit Månen ett tag som är hyffsat känslig för hjälperna så kände jag verkligen skillnaden. Chaplin är dessutom ridskolehäst så de lär ju sig sina tricks för att slippa jobba. 
 
Vi red en del på volter och han känder inte alls "med mig". I galoppen blev han svårstyrd och tyckte det var mycket bättre att rida större svängar än jag planerade, och jag kände att jag inte hade styrkan att vända honom mera. Det var liksom lite som att jag inte fick svängrum för benen att skänkla på ordentligt. Men tror det helt enkelt är för att han är bredare (och kanske extra efter betessäsongen) och att han inte brydde sig om mina små hjälper för att han var envis och tyckte det var för jobbigt att göra det jag bad honom om.
 
Det konstiga är ju att ju tyckt att vi passat så bra ihop förut. Och jag tycker verkligen att jag utvecklats mycket som ryttare sedan jag red honom sist så det kändes lite knäppt att inte kunna rida honom bra.. Så jag skyller helt enkelt på att han var stel och lite på halvsemester fortfarande. Haha. Nä men annars vet jag inte alls?
 
 
Hur som helst så var det ju kul att rida, trots att det inte gick superbra. Jag blev helt slutpumpad för jag kämpade hela tiden som ett svin, haha. Så motion fick jag ju i alla fall! Och egentligen tog jag denna lektion mest för att hålla igång inför nästa vecka då jag blir medryttare på riktigt! :D Så det inte skulle bli ett glapp emellan liksom (tappar kondisen så lätt).
 
Idag har jag träningsvärk i princip hela kroppen. Underarmar, biceps, triceps, axlar, skulderblad, svanken, rumpan, insida lår, framsida lår och vader. Puh! Nu peppar jag som fan inför nästa vecka och Mååååånen!! :D

Lektion idag

Idag red jag en lektion på ett annat ställe än vanligt och på en häst jag ridit lite förut. Det gick inte riktigt som jag ville och det var sjukt jobbigt (fysiskt). Men kul också såklart! Skriver mer om det imorgon. :)

Seabiscuit


Har precis sett filmen Seabiscuit och måste säg att den var riktigt bra. I början kändes den lite virrig och jag förstod inte vad de olika karaktärerna hade för koppling till varandra. Kändes som jag hade missat något, men så var det inte.
 
Filmen handlar om en häst som inte haft det så lätt i livet och en kille som inte heller haft det så lätt. Men med hjälp av varandra blir de stora inom galoppen. Det är en sann berättelse om en liten häst (150cm) under 1930-talet, som slår alla andra. Absolut sevärd film! Tobey Maguire i huvudrollen (som jockey).
 

"Riktiga" Seabiscuit.

Ridbyxor

Jag måste säga att jag är lite sugen på dessa ridbyxor från Mountain Horse alltså. Först tyckte jag det var skitfult med fickorna där bak i och med att skoningen inte blir i samma form som vanligt. Men nu tycker jag det bara är snyggt! Dessutom älskar jag Mountain Horse i övrigt! :)
 
 
Hittade också dessa roliga, haha. Älskar de knallrosa men känns ändå som att folk kommer glo ihjäl sig om man skulle komma med såna till stallet? :P
 

Knäkodda och kostar 399 kronor på Ridsportonline.se.

Åhhh vad jag längtar!!

Det har börjat sjunka in nu, att jag faktiskt har en medryttarhäst!! Det enda tråkiga är att jag måste vänta två veckor innan jag börjar som medryttare hehe. Jag längtar så himla mycket tills dess! Har tänkt skriva upp massa varianter på träningspass som jag kan ta av senare när det behövs. Jag älskar verkligen att rida för instruktör och kommer fortsätta göra det medjämna mellanrum men det ska också bli väldigt kul att rida på egen hand. Öva på sådant som jag behöver öva på och göra lite mer som jag vill. Vissa saker kanske man inte vill göra på lektion (sånt man typ kan övapå utan hjälp) eftersom det kostar. Som t.ex. bara att öva på övergångar!
 
Samtidigt finns det en liiiten del av mig som inte vågar bli helt brutalt glad än eftersom att allt kan hända. Det kanske inte funkar när vi väl börjar eller att det blir för jobbigt att åka (kommer ta typ 1,5 timme en sträcka).Är rädd för att bli besviken helt enkelt. Men försöker att inte tänka på det. Vi får börja en månad och se hur det känns. Men vill börja nuuu! Hehe.
 
Ska dessutom försöka att boka in någon lektion i nästa vecka så att jag inte tappar för mycket innan jag ska rida Månen igen. Men nu kan jag inte rida på det stället jag ridit senaste tiden så vi får se vad/när/hur det blir.
 
Hur som helst är jag så himla glaaaaaad! Wiiiih!!! :D
 

OS-dressyren / Kürfinalen

Det blev precis klart att englands Charlotte Dujardin vann OS-guld! Blev helt tårögd när jag såg att hon började gråta efter en jättefin ritt. Hon är bara 27 år och hästen har hon FÅTT av sin tränare för att hon tränat så hårt och duktigt. Så himla fint!
 

Charlotte Dujardin och Valegro.
 
Tvåa blev holländska Adelinde Cornelissen som är världsetta och också red en suuuuperfin ritt. Tinne och Patrik red bra också och låg i toppen strax efter sina ritter men Charlotte och Adelinde slutade på dryga 90% resp dryga 88% - svårt att slå, herregud!
 

Adelinde Cornelissen och Parzival.

OS-hoppningen

Har inte hängt med riiiktigt lika bra i OS-ridsporten de senaste två dagarna. Måste säga att man blir lite trött av att det är så mycket hela tiden. Det är ju jääättekul men samtidigt så blir det lite stressigt när man vill se allt och det är flera timmar varje dag. Skulle vara roligare om det gick ridsport på tv typ en gång i veckan! :)

Men skall icke klaga! Det jag har att säga om OS-hoppningen är väl (som så många andra också har nämnt) att det är trist att Casall blev skadad så att RGB inte kunde rida slutet av individuella hoppningen. Som lag kom "vi" ju sexa och det är ju verkligen inte fy skam!

Det har varit jättekul att kolla hoppningen tycker jag, och se alla fina hästar och duktiga ryttare. Herregud vad högt de hoppar alltså haha. Även om jag vill utvecklas inom hoppningen så känner jag ändå att det finns vissa gränser ;)

Ska bli kul att se hur det blir i sluttampen på dressyren också!


Casall La Silla på veterinärbesiktningen under gårdagen. Foto: SvRF.
 
Här är en intervju med Rolf-Göran angående skadan och beslutet att inte starta i sista momentet.

Äntligen medryttare!!!!

Jag bad ju er att hålla tummarna för en grej, och det verkar ha funkat! Jag har ju berättat att Månen ska flytta från stallet där jag ridit honom nu, då han bara var där tillfälligt. Men nu har jag pratat med hans ägare om att bli medryttare på honom och hon är på! Så jäkla kul!! :D 
Det dröjer dock ett par veckor tills jag ska rida honom igen men ändå. Jag har letat sååå länge och äntligen har jag hittat en häst som jag tycker om och som passar mig och ägaren verkar supertrevlig och lätt att ha och göra med. Det kommer bli lite längre att åka men det känns som att det är en petitess i sammanhanget ;) Vi ska börja med att prova en månad och se hur det går. Kommer antagligen bli två dagar i veckan. Peeeepp!! Och tack för att ni höll tummarna! :D
 

Skimmeln och jag kommer fortsätta hänga!

Ridningen igår

Igår red jag lektion och det gick faktiskt jättebra, efter mycket om och men. Bussarna strulade så jag bestämde mig för att ta en annan (ny) väg till stallet som innefattade buss åt ett annat håll och sedan gå 10-15 minuter. Men det tog loite längre tid än så. Typ en timme. Irrade runt lite och visste inte hur jag skulle gå men fan vad sur jag blev, haha. Mest för att jag inte har världens bästa kondis och kände hur trött jag brjade bli och tänkte att det skulle gå över ridningen. Men sen gick allt asbra ändå och jag kunde rida mycket längre och hårdare än jag trodde.
 

Vilse i skogen.
 
Jag började med att skritta ut en runda och sedan blev det lite igångtravande på långa tyglar. Passet bestod av mycket trav och galopp, volter, tempoväxlingar samt framdelsvändningar. Det blev även en del jobb med min sits och hållning. Eller ja, typ att kunna sitta still med händer och armbågar i galoppen (jag har lätt för att köra lite cowboystil där och följa med för mycket med hela överkroppen) och att inte "fuska" i övergångarna. När det gäller övergångar så har jag en tendens att luta mig framåt, tex när man saktar av från galopp till trav, från trav till skritt eller när jag fattar galopp. Det är nog för att jag tycker att det blir skumpigt och jag är rädd att tappa balansen och det uppkom när jag började rida igen. Nu har jag mycket bättre balans och får faktikst ta och jobba bort det där :)
 
Nu har jag ridit Månen några gånger och har lärt mig lite vad jag kan kräva av honom så det är kul. Det känns verkligen att det går framåt hela tiden och detta var utan tvekan det bästa ridpasset ihop. Kändes att jag kunde hålla ihop honom bättre, ha honom i bättre form och att han strundtals var ganska mjuk och böjlig. :)
 
Längtar tills nästa gång! 

Håll tummarna!

Wihooo! Har en jättekul grej på g ang ridning. Please håll tummarna så uppdaterar jag om vad senare! :)

Kan säga att det innefattar en skimmel i alla fall!

Så himla tufft!

Grymt jobbat av Lisen Fredricsson idag som red trots att hon hade ont efter gårdagens fall. Endast fyra fel också och Matrix verkade lugn och fin (järmfört med gårdagen i alla fall). Tydligen hade hon haft väldigt ont igår och tom fått sitta i rullstol... Nollor för Eckerman och Bengtsson, åtta fel för Jens Fredricsson. Sverige slutade som delad tvåa i denna uttagning. Nu är vi med i laghoppningen imorgon! 
 
Foto från Hippson.se.

Längtar...

Längtar tills på tisdag då jag ska rida lektion igen. Längtar tills jag har en egen häst. Åhhh... Vill bara ha en regelbundenhet i ridandet. Har varit ganska regelbundet senaste månaden men vill bara ha mera mera mera! Förstår inte varför det ska vara så svårt att hitta en medryttarhäst? Om jag hade någon att dela en häst med så skulle jag nog inte banga på att göra det. Men det går hela tiden fram och tillbaka mellan medryttarhäst/hyra/bli fodervärd/bli delfodervärd/rida privatlektion/rida på ridskola... Det enda jag vet är att jag måste rida så mycket som möjligt för det gör mig så lycklig! Nu har jag letat medryttarhäst seriöst i över ett halvår. Hoppas det ordnar sig snart. Annars vet jag inte vad jag gör!


Stackars Lisen...

Lisen Fredricsson och Matrix rasade in i ett hinder på dagens OS-hoppning. Det verkar inte ha uppstått några större skador men tycker så himla synd om henne. Så himla typiskt att det hände DÄR. Men de får tack och lov en ny chans imorgon..

Matrix var stressad när han kom in på banan och stegrade sig och höll på. Så det var väl inte helt oväntat att något skulle hända.
 
 

Jens Fredricsson, som startade innan Lisen, red i alla fall felfritt. Får se hur det går för de återstående två (Eckerman och RGB).
 

Anklagelser mot Patrik Kittel

Under dagen har det cirkulerat en bild på Patrik när han rider sin Scandic under någon av framridningarna, som har väckt väldigt mycket känslor runt om i världen. På bilden får vi se Scandic i en väldigt hög och djup form med nosen mot bringan. Många ser detta som djurplågeri.



Efter många om och men har FEI sagt sitt och de tycker inte att det är något fel i detta. Det hela beror på vilket sätt man får hästen i denna form. Självklart är det inte ok om man tvingar dit den men om det sker under mjuka och snälla förutsättningar så ska det vara ok. Flera personer som var där och såg när bilden togs säger dessutom att detta är en så kallad "ögonblicksbild". Det vill säga att det inte såg ut så hela tiden utan bara under få sekunder här och där.

Min uppfattning av Kittel är att han är väldigt djurkär, öppen och empatisk. Nu känner jag ju inte honom så man kanske inte kan uttala sig, men har ändå svårt att tro att han skulle plåga sina hästar.

Enligt tyska tidningen tidningen St Georg som publicerade denna bild från början, är det även flera ryttare som ridit sina hästar i rollkur-form. Bland annat Adelinde Cornelissen och Patrick van der Meer.

Läs mer i denna artikel från Hippson. 

Tinne och Patrik

Har nyligen kollat på Patrik Kittels ritt i Grand Prix-dressyren. Såg även Tinnes tidigare. Nu ligger de på 12:e (Tinne) och 13:e plats (Patrik), individuellt sett. Och jag tror det är klart att de går vidare till nästa moment, Grand Prix Special. Kuuul! 
 
Åhh vad det är roligt att det är så mycket hästar på tv (dvs SVT play) nu! Yey! Jag tyckte båda ryttarna gjorde bra ifrån sig men Scandic fick lite grejer för sig under Patriks ritt. Han räddade det bra och trots att han inte fick så bra poäng på vissa moment så vägde han upp det på andra så att det blev en ganska bra poäng också. Tinnes ritt var typ klanderfri hela tiden. Herregud vad duktiga alla är. Tänk om man kunde komma till den nivån någongång. Eller halvvägs? Haha.
 

Tinne Vilhelmsson Silfvén och "Anton" fick 74,271% av domarna
 

Patrik Kittel och Scandic fick 74,195%

Minna Teldes dressyr idag

Jag hann inte kolla på så mycket dressyr idag från OS men hoppas hinna med mer imorgon då både Patrik Kittel och Tinne Vilhemsson rider.
Jag missade Minnas ridning idag men hittade gladeligen den på SVT play precis. Kolla här: http://www.svtplay.se/klipp/216522/minna-teldes-i-dressyr

Herregud vilken snygg häst den där Santiago (eller Santana)! Riktigt stilig ökad trav och fantaaaastiska sidvärtsrörelser! My goood!


Vill ha - strumpor

Finns massor av snygga ridstrumpor på Hööks just nu. Priser mellan 59-99 kr per par. Skulle verkligen vilja ha ett par sköna oskodda eller knäskodda ridbyxor som man kan varva de helskodda med. Men vill inte lägga ner mer än ett par hundringar. Letar efter begagnade på Tradera och så just nu. :)
 
Alla strumpor är från Hööks. Alla av märket CRW förutom de längst ner till vänster som är från HV Polo.

JAG VILL HA EN HÄST NUUUUU!!!

Åhh sitter och funderar och vrider och vänder på allt nu igen. Vill ha en hääääst! Nuuuu! Ville bara säga det. Det går bra med en medryttarhäst också eller en på delfoder kanske. 

RSS 2.0