Bloggtips

Hittade precis denna fantastiska hästblogg om "klassisk ridning" där man kan lära sig massor av bra saker om dressyr, hjälper, tricks m.m.
http://klassiskridning.blogspot.com

Skimmel på lektion

I måndags red jag lektion. Jag fick en fin, stor, snäll skimmel. Är egentligen inget fan av skimlar men denna valack var superfin och mysig. Nu har jag ju vant mig lite att rida privathästar och då känner man direkt en skilnad när man sitter upp på en ridskolehäst. Huvudet strävar framåt, de genar i hörnen och vet precis vart man är på väg. Som sagt, både för- och nackdelar med det. Instruktören var bra och sa att jag skulle strunta i hästen och fokusera mer på mig själv. Hon sa även att det viktigaste när man ska komma tillbaka som ryttare kanske är tid i sadeln. Inte att prestera något varje gång och utvecklas utan att man behöver tid för att få tillbaka balansen och musklera. Resten kommer automatiskt.
Jag red i alla gångarter och det kändes bättre än tidigare gånger. Klarade av att rida lätt mycket bättre än tidigare och galoppen kändes väldigt bra och jämn. Första gången jag galopperade igen, i somras, kändes det som att det gick superfort haha. Men nu kändes det bara häftigt.
Vi övade lite serpentiner i trav och skänkelvikningar i skritt. Gick ganska bra till slut. SÅ pepp att fortsätta. Fan att det ska vara så himla dyrt bara.
Men jag har lite medryttargrejer på g. Mailat en del och ska prova en fjording redan imorgon! Ska bli spännande! :)

Jul

Jag fick ingen häst i år heller. Men jag fick senaste numret av Hippson i "strumpan" :) Inte illa det heller! I tidningen finns ett citat från Caroline af Ugglas som lyder typ "Ju mer man lär sig desto mer fattar man att man är en sopa" (gällande ridning). Kan inte mer än att hålla med. Har senaste dagarna insett att det kanske var så att jag var en duktig ryttare jag jag var 12 (för min ålder), men inte idag! Det är ju inte så att jag glömt bort hur man rider, men jag kan fan inte så mycket som jag trodde, haha.

Men men, imorgon ska jag i alla fall rida en privatlektion. Ska bli grymt kul! Det blir en ridskolehäst som offer och jag tror det är både bra och dåligt. Bra för att det är ju faktiskt mest ridskolehästar jag är van vid och det är lättare på ett sätt för de följer snällt spåret i ridhuset. Dåligt för att de just följer de nedgångna spåren och inte är vana att gå i form eller ridas "ordentligt". Men nu har jag efterfrågat häst och inte ponny och det känns ju ändå som det är mer rutinerade ryttare (läs: vuxna) som rider häst än ponny. Ponnyerna blir väl mest ridna av barn?
Jaja. Over and out!

Fler bilder

Med älskade Johnny, från igår...

Älskade fullblod

Idag var jag och hälsade på min bästa hästkompis, Johnny. Ett Engelskt fullblod och f.d. galopphäst. Han är heeelt fantastisk och hur mysig som helst. Vi stod och mös i hagen lite bara. Fler bilder kommer imorgon.

Hööks

Idag var jag inne på en Hööksbutik som öppnade här i området ganska nyligen. Ja, kanske några månader sedan men ändå. Hade inte varit där innan. När jag var en liten tös brukade jag jämt shoppa på Hööks postorder. Alla brukade skoja om att jag hade allt förutom en häst. Till mitt förtret! Men en dag!
Än så länge känns det dock lite skrämmande (och dyrt) med egen häst och jag känner mig nöjd om jag får låna. ^^
Hur som helst hade jag tänkt köpa ett par riktigt varma ridskor. Hade spanat på dessa, som endast kostar 279 kr just nu. Har haft ett par liknande förut som var grymt sköna, OCH varma. Men de här var inte alls sköna. Provade två andra par som också var ganska billiga, men ingen lycka där heller. Känns ju onödigt att köpa något, trots att det är billigt, om det inte är bekvämt. Eller ja alltså, dessa var inte obekväma men de glappade liksom bak i hälen. Trist. Men, köpte i alla fall ett par varma sulor till mina nuvarande jodphurs som jag hoppas kan värma lite. Och även nedanstående supersöta ridstrumpor med bra stöd, för bara 49 kr (2-pack)!

Häst = bäst!

Jag kände att jag var tvungen att skriva av mig någonstans. Jag har blivit hästtokig. IGEN! Det var cirka 17 år sedan jag slutade med ridningen, hästarna och de frekventa stallbesöken. De har alltid funnit i bakhuvudet och i mina återkommande drömmar. Men nu är de tillbaka även i fysisk form. Åhhh vad underbart det är. Som en kär gammal besatthet som kommer tillbaka. ;)

Just nu rider jag inte någon fast stans. Utan letar mig runt och tar alla tillfällen jag kan få. Håller på att eventuellt bli medryttare på några Varmblodstravare här i närheten. Skulle vara perfekt för de är snälla och bra att börja på, plus att det är nära till stallet. Pepp!


RSS 2.0