Dagens ridning

Jorå! Idag blev de av! Begav mig i morse till stallet för att rida igen. Red samma häst som sist och här bjuds även på en bild på damen. Hon var inte lika sur som hon ser ut. Bara inte så bra på att posera kanske? Och inte den bästa vinklen. Hon har inte riktigt så där smal hals egentligen.

Nåväl. Jag red ut ensam och visste inte alls hur det skulle bli för det är jäkligt isigt överallt här just nu. Var beredd på att jag mest skulle kunna skrittas. Och så blev det också. Men efter ett tag kom jag till en mindre äng där det var mer snö än is så jag tänkte att vi kunde trava lite där och eventuellt också ta någon galopp. Men ååh hon blev så het då och då blir jag lite mesig och rädd. Hon ville bara springaspringaspringa fortfortfort och kändes inte alls som att hon lyssnade på bromsen. Försökte köra lite halter men det tog flera meter innan hon stannade och när hon väl stannade ville hon liksom inte stå still. Typ vände sig om och så. Och huvudet åkte upp. Trots deltan.

Det är en sak att man kan bli irriterad för att hästen inte lyder, det är jobbigt i sig, men ändå överkomligt och man kan jobba på det. Men när man dels inte känner hästen så bra och dels är lite ringrostig och ovan så är det lätt att bli skraj när man inte har full kontroll. Så jag kände mig lite nedslagen faktiskt.

När vi galopperade på ängen så tog hon sån jävla fart att jag inte visste om jag skulle få stopp på henne innan ängen slutade. Där den slutade skulle det i såfall funnits två val: styra över ett dike till en annan äng (dvs hopp haha) eller styra åt andra håller och en jävligt isig stig. Typ dömt att misslyckas. Nä men jag fick stopp på henne till slut i alla fall. Så lätt att man (läs: jag) blir spänd när det blir så också, och bara lutar mig framåt och håller hårt och för högt i tyglarna, istället för att slappna av, luta mig bakåt och sänka handen. Men kom på mig själv iallafall och korrigerade..

Efter detta vände vi tillbaka och först taktade hon massa och ville typ trava (på en blankhala stigen) men efter ett tag lugnade hon sig och gick faktiskt i form en bit.

När vi kom tillbaka till stallet så pratade jag lite med ägaren om vad som hade hänt och att jag känner mig lite osäker. Kanske ska prova någon av hennes andra hästar nästa gång. Men fick också reda på att hon jag red idag hade stått i sex dagar plus att hon mest äter havre just nu. Så det var nog därför hon var så stingslig och överpigg.
På många sätt är hon verkligen ett envist sto. Känner inte riktigt att jag får superbra kontakt med henne från marken och hon testar mig nog lite som ryttare också. Tror inte hon skulle sticka på riktigt eller göra något dumt. Men eftersom att jag är lite nojig så, ja..

För övrigt har jag även idag varit med om två nygamla saker som inte gjorts på länge. Mocka och blivit trampad på. Mockningen var väl inget speciellt, ganska kul (haha) men mindre kul att bli trampad på foten. Det var verkligen inte meningen av henne att stå på mig och hon flyttade foten fort men fan vad ont det gjorde. Tack och lov gick smärtan över ganska fort och nu är jag bara lite öm. Bör jag nämna att hon hade broddar på sig? Och jag thermoridstövlar utan stålhätta.
Note to self: Skaffa stålhättor till stallet eller offra de gamla kängorna till detta ändamål.

Ja, det var det! Kanske blir en till ridtur denna vecka, annars nästa. Har för övrigt nu tackat nej till att provrida den andra hästen jag skrivit om tidigare. Dressyrhästen som jag bara skulle rida i skogen på. Läget var inget bra och jag vill ju göra mer än bara rida ut. Men synd för både ägaren och hästen verkade trevliga.

Nu blir det läggdags och vilande av muskler.

...

Det blev inställt i söndags men ett nytt försök på måndag. Svårt att hålla igång bloggen när det inte finns tillräckligt med hästrelaterade händelser att skriva om. Men det kommer, hopefully..

Läggdags

För imorrn blir det morgonridning. Yey! Pepp!

Random bild från Google:


Intervju med Kittel

Hittade denna intervju med Patrik Kittel. Intressant och kul att höra hans historia och så. Tråkigt bara att intervjuaren verkar ha noll koll. Exempelfråga: "Hur mycket betyder egentligen hästarna för en dressyrryttare?"
Haha, kan ju vara svårt att utöva sporten utan häst? Anywho, värt att se! :)



Ponnyakuten

Foto: David Hellman/SVT

Jag hade faktiskt missat det här programmet fram tills för några månader sedan. Tur för mig att säsong ett fanns på SVTPlay att kolla på. Jag sträckkollade på hela säsongen och var helt besatt, haha. Nu har säsong tre varit igång ett tag och än så länge tycker jag inte den är riiiktigt lika bra som ettan. Men det är ju ändå kul att se hästar och hur man löser vissa problem. Tycker absolut att man lär sig en del.

Ibland kan jag dock tycka att de flesta barnen är ganska bortskämda. De har typ fått en ponny och vet inte hur man tar hand om den, uppfostrar den m.m. Därför uppstår problem. Men jag hade ju jäkligt gärna velat vara en sån där bortskämd unge som fått en ponny när jag var 12. Då hade jag nog aldrig slutat rida när jag var 13 heller för den delen. Jag hade kommit till en gräns där ridskolan inte gav mig så mycket mer.

However, i säsong tre är mina favorithästar Kimberly (gaawd vad snygg!) och Cassiopeja. Mina favoritbarn (haha) är nog Ida, Henrik och Shirin.

Om det är någon som vet var man kan se/ladda ner säsong 2 så säg gärna till! :)

Freitag

På fredag ska jag rida igen. Där jag red sist. Ska prova den hästen en gång till. Och sen eventuellt den andra hästen nästa vecka. Helt trött i kroppen efter förkylning men ska nog bli bra det här! Läängtar <3 Haha

Förkyld

Buhuu jag är helt genomförkyld så provridningen idag blev inställd. Har bokat ny tid om ca 1,5 vecka. Konstigt nog har jag träningsvärk efter igår också. Tyckte jag tog det så lugnt men dte var väl typ 3 veckor sedan jag red nu så då kanske kroppen får sig en chock.

Nej, nu blir det att vila vidare. Hejdå!

Dagens häst

Bild på hästen jag red idag, fast den togs förra gången jag var där. Ingen höjdarbild men bättre än inget kanske! :)


Nyriden

Nyligen hemkommer från morgonritt! Det gick bra men tog det ganska lugnt. Trodde vi skulle rida ut men det blev en sväng på volten istället. Gick bra att komma både upp och ned trots stoets resliga rygg på 176cm, haha. Hon är sjuukt maffig. Men however, jag veeet inte hur jag ska göra. Finns många fördelar på detta ställe och hästen är ganska kul att rida men också lite småsvår. Traven är svårast. Svår att sitta i och svår att rida lätt i. Stor och långsam trav på något sätt. Och lätt att det blir galopp om man skänklar på. Å andra sidan är det kul att ha något att jobba på. Och hennes galopp är jätteskön! Hon tycker om att jobba och går lätt i form, sånt gillar jag. Men hon var ganska stel i ena varvet märkte jag. Så det får man också jobba på i så fall. Om jag rider där så kan jag även få rida ägarens andra två hästar, så det är ju verkligen ett plus. Kul när man kan varva lite och så. Men får se i morgon efter jag provridit det andra stoet. What´s up with them gurls? Tycker ju oftast killhästar är trevligare. Hehe.

Har en känsla av att hästen jag ska rida imorgon är mer "rätt" för mig egentligen. Lite läromästare och utbildad till Msv både i hoppning och dressyr (om jag inte skrev det förut?). Men där kommer jag bara få rida ut i skogen och vardagsmotionera, inte jobba liksom. Så det kanske blir tråkigt i längden. Och så ligger det längre bort och är krångligare att ta sig dit.

Finns indeed för- och nackdelar med båda. Men har ju inte varit på det andra stället än så jag hoppas det klarnar för mig efter det :)

Provridning 2 + lista

På fredag ska jag provrida en annan häst. Puh! Får ta det lite lugnt imorrn så jag orkar då också haha. Fredagens häst är ett holländskt varmblod. Ska bli intressant! Båda känns dock bra så jag är rädd att jag inte kommer kunna välja? O_o

Nu skulle man ju faktiskt kunna tro att jag är varmblodstokig men det är jag faktiskt inte egentligen. Jag tycker att de är väldigt fina men mitt hjärta slår lite extra för rejäla halvblod faktiskt. Och på en värdig andraplats kommer nog fullblod, efter min introduktion till Johnny.

Och jaaaa nu är väl både halvblod och fullblod egentligen också varmblod. Himla omständigt det där men skitsamma, u know what i mean! I och för sig kanske holländskt varmblod är typ lite samma sak som svenskt halvblod? Jaja.. Som sagt, omständigt!

Halvblod.



Fullblod.
br>
Efter Spanienvistelsen nu senast så får nog andalusiern komma på tredje plats på min lista :)

Andalusier.

Tmrw

Imorrn smäller det! Då ska jag rida! Wiiih! Hehe. Det blir nu på det där stället där jag provridit förut som jag skrev. Rapport utlovas efter att jag har återhämtat mig :) Det är varmblodstravare som det gäller, vilket jag diggar, det enda jag kan tycka är en nackdelen är väl att det kan vara lite skumpigare än vanligt i traven. Men å andra sidan får man ju öva mer då ;)

Min allra första riktiga favorithäst, på ridskolan där det en gång begav sig, hade amerikansk travare i sig, så någonstans har jag kanske en förkärlek till travarna. Och kan tycka att det är lite väl mycket motgångar för ägarna av dessa hästar då många tycker att de inte kan användas som ridhästar. Lite töntigt I'd say.

Jaja nu blir det till att ladda! Ska upp tidigt imorrn också. Wish me luck!

First timer

Första gången jag träffade Johnny, i slutet av förra sommaren. Haha lilla killen. Han var så annorlunda då på något sätt. Pälsen var mycket ljusare och superkort och han var mycket smalare. Inte för att han är någon biff nu direkt men inte lika benig i alla fall. Dock lika fin however i mina nördiga ögon ^^


Nu jävlar!

Efter en helg i gbg är jag redo att ta tag i medryttarhästissues for real! Nu ska jag komma igång :)

Citat

Från "Rid i harmoni med hästen":

"En häst innebär inte bara stort nöje, den är också en vacker psykoterapeut som lever på gräs och inte tar betalt per timme!"



En till provridning!

Har bokat in en till provridning nästa veckan. Yey! Som medryttare alltså. Har redan provridit på detta ställe en gång men det rann ut i sanden så jag hoppas det kan ge något denna gången. Det är ett bra, lagom stort stall där jag kan få rida flera olika hästar. Dessutom ligger det väldigt bra till (nära). Hold your thumbs!

En av hästarna tycker jag är lite lik Ina Scot från sidan. Får förklara mer varför om det blir något. Vill inte skriva om massa hästar utan ägarnas vetskap. Eftersom att jag har så himla många läsare! ;)


Tips på hästbloggar?

Någon som har tips på bra hästbloggar man kan följa? :)


Johnny Boy!

I dag var jag oh hälsade på älskade Johnny! Wohoo! Först tog jag in honom i stallet och borstade honom ordentligt och gosade lite. Ruggigt kallt var det. Trodde inte jag skulle bli långvarig men stannade 2,5 timme till slut. Efter ett tag kom en av de andra hästägarna till stallet och vi släppte ihop "våra" hästar på ridbanan så de fick springa av sig lite. (Hennes häst är gammal och rids inte så mycket.) Sedan gick vi på en liten promenad med dem, typ 10 min.

Jag tränade lite med Johnny så att han inte ska gå framför mig och stanna när jag stannar och så. Gick ganska bra till slut.

Jag red alltså inte men ååh vad sugen jag är. Jag vill liksom bara att allt ska falla på plats så jag har något fast ställe att rida på. Men får se hur det blir efter provridningen nästa vecka! :)


Abstinens

Det står lite still just nu efter hemkomsten till Narnia, nej jag menar Sverige. Har lite häst- och ridabstinens... Men nästa vecka ska jag iallafall provrida den där medryttarhästen. Hoppas det är lite mildare väder då. Planerar att ta en lektion här hemma snart också men hinner nog inte denna vecka så det får vänta lite. Åhh vill komma igång for real nu! Någon som har lämplig häst till mig? :)

Boktips

Eller jag ska inte tipsa för mycket innan jag läst själv men... Har precis fått hem boken "Rid i harmoni med hästen" av Perry Wood som fina Jenny tipsade om! Pepp som fan på att nörda ner mig i den nu :)


Boken finns att köpa på Adlibris, Cdon m.fl. och kostar cirka 150 kronor. Nedanstående text är tagen från Adlibris:

Den här boken handlar om konsten att rida och hantera hästar. Den erbjuder nya och spännande varianter av traditionell ridning och naturliga principer av horsemanship. Den innehåller effektiva och tydliga övningar för att ryttaren ska lära känna sin häst bättre. Övningarna passar alla vilken nivå du än befinner dig på och vilken disciplin du än ägnar dig åt.

Genom att arbeta dig igenom bokens fem instruktiva avsnitt hästen, ryttaren, tanken, partnerskapet, horsemanship kommer du att få veta allt du behöver för att förbättra din ridning över förväntan.

Perry Wood har arbetat med hästar och ryttare i en stor del av sitt liv. Hans filosofi bygger på empati och förståelse för hästar. Hans mål är att ryttare och häst ska få bättre förståelse för varandra.

Bloggtips - ryttarcoach

En blogg jag kollar in ganska ofta är Ryttarcoach.se. Helt enkelt en ryttarcoah på nätet som kommer med mycket bra tips och även frekvent svarar på läsarnas frågor och hjälper till att lösa problem. Himla intressant, lärorikt och en i övrigt mycket trevlig blogg! :)

Klicka på bilden för att komma till bloggen.


Blev inget idag

Idag skulle jag ha ridit min sista lektion här i Spanien innan jag åker hem på lördag. Men det blev inställt för det regnade här. Haha. Skulle ju aldrig hända i Sverige men här regnar det så sällan och marken blir typ förstörd för allt är sand eller asfalt. Och inga ridhus i sikte. Det är kul att det är så annorlunda.

Tråkigt på ett sätt att det inte blev någon men jag har ändå varit jättetrött så skönt på ett sätt.

Här kommer en liten och suddig bild av mig och Lorenzo när han gick fint häromdagen. Känner mig nästan som en "riktig" ryttare när jag ser det där, haha.


Bloglovin'

<----- Nu kan alla fem som läser min blogg följa den via Bloglovin'! ;)

Vill ha!

Lite ridsaker jag vill haaa!



Jeans-ridbyxor, 549 kr, Hööks - Rutiga ridbyxor 679 kr, Hööks - Helskodda thermoridbyxor (om det ska fortsätta hålla på att vara vinter i Sverige?), 529 kr, Hööks - Stallskor, 341 kr, Horze.se, Fleeceridvantar, 80 kr, Horze.se, Shortchaps (svarta), 279 kr, Hööks.

RSS 2.0