Minishettis



En minishettis som står på ranchen där jag rider. Så hiiiimla söt! En hingst är han också haha stackarn. Ingen lär ju ta honom på allvar. Så himla roligt för en hingst tänker man sig ju lätt som en vild och farlig unghäst. Helst typ fullblod. Hur gullig som helst är han iaf. Klappade på honom massa idag och han var jäääättesocial och mysig. Superfin personlighet. Synd att han är lite för liten att rida för en bara haha. Skulle gissa på 50cm i manken.

Det sa nästan klick

Jag har liksom väntat på att det ska säga klick en vacker dag när jag rider. Att allt bara ska sitta liksom. Och idag var det nästan så, fast bara nästan. Men ändå en rejäl bit på vägen och det känns så jäkla skönt! :)
Jag red Lorenzo igen och det kändes som att vi förstod varandra bättre nu än tidigare. Som att vi lärt känna varandra och kan tyda varandras signaler bättre. Very fun! Dock är han fortfarande lite oregerlig ibland, främst i galoppen då han är på gränsen till sken och inte går att stoppa.
 
 
However, jag hade bokat lektion bara för 30 minuter för att inte blir så himla förstörd efteråt. Men det blev nog nästan 45 iaf. Dock med en hel del skrittpauser så det var jäkligt skönt att det inte blev för intensivt. Vi började med att jobba lite i skritt, på diagnonalen och öppnor längs långsidan (öppna heter förövrigt "look to the inside" på engelska haha, roligt tycker jag. Öppna låter mer fräsigt och avancerat liksom). Sen blev det trav med mycket volter och öppnor. Även en del diagonaler med ökad trav. Vi konstaterade att han gick mycket bättre för höger hand (säger man så? jaja i höger varv i alla fall) och var lite stelare i vänster sida. Eller ja, hon visste väl detta sedan innan men jag tänker inte riktigt så än. Jag tänker bara om det går bra eller dåligt att genomföra en övning. Ser inte sambandet om det är för en viss skänkel eller ett visst varv. Men när hon sa det så förstod jag.
 
Video - öppna i trav

I galoppen var det samma sak, i höger varv ville han bara fatta vänster galopp. Det var samma sak när jag red honom första gången så jag misstänker att det inte bara är mitt fel, utan att han kanske har lite issues. ;) Det som blev jobbigt då var följande händelseförlopp: Trava, trava snabbare och försöka fatta galopp, han fattar till slut fel galopp, hon ropar bryt av till trav, jag ägnar ett halv varv till att försöka bryta av till trav eftersom att han är så stark i munnen och halvskenar, till slut saktar vi av till trav och så travar han asfort, sedan försöka samla ihop honom och sen är det bara att köra detta förlopp typ 10 ggr. Haha, inte så konstigt att man får mjölksyra i benen efteråt! Till slut fick vi i alla fall till det genom att rida på en mindre volt i höger varv.
 
Video - vänster galopp

Så galoppen gick kanske inte superbra men det kändes ändå som att ridpasset i helhet gick ganska bra, och att jag hade ganska bra kontroll. Han gick fint för handen annars och böjde fint på nacken. Så där var det mycket bättre än när jag red honom första gången.
Planen är att jag ska rida ett sista pass där på torsdag, om jag inte har för mycket träningsvärk haha. Sen åker jag hem på lördag. Kommer missa det här stallet, hästarna och människorna helt klart. Men jag kommer nog tillbaka snart ändå. :)

Rida imorrn!

Yeeey! Imorrn ska jag rida igen. Ser fram emot det som faan! Ska ta det lugnt och fokusera på att det är roligt och inte ha för höga krav på mig själv. Framför allt är jag så glad att det känns kul att rida för ett par dagar efter avramlingen och det kände jag mig lite av och var inte alls sugen, men kände att jag ändå behövde upp i sadeln igen innan jag åker hem till Sverige. Men nu känns det bara jättekul. :)


Andalusisk snygging.

Ny medryttarhäst på g

Hmm skrev ett inlägg som måste ha försvunnit. Konstigt. Hur som helst var det bara en liten notis om att jag ska provrida en ny häst när jag kommer hem. Att ev bli medryttare på då alltså. Verkar vara en välriden sak som behöver sällskap i skogen ett par ggr i veckan. Känns som det kan vara ett bra sätt för mig att komma igång! :)

Hästshow och hemgång

Igår var jag på en hästshow på stället där jag har ridit. Pengarna gick till ett stall i närheten som tar hand om hästar som har farit illa. Så det kändes bra att kunna bidra med en liten peng till dem.

Själva showen var kul att se. Det var kadrilj, barbackaridning, konster på hästryggen m.m. Men efter en timme kändes det som det räckte så jag åkte hem. Det var dessutom ganska dåligt väder, regnade och var kallt.

Maskeradhoppande barn

Toksnygg men tokig hingst

För övrigt ska jag antagligen åka hem nästa helg till kalla lilla Sverige. På något sätt längtar jag, men det är ju inte efter vädret kan jag säga. Men då har jag varit här i en månad och det känns som jag har en del att ta itu med där hemma. Ska dock försöka hinna rida minst en gång till här innan dess. Kanske två!

Videosar

Här kommer två (ganska lika) videoklipp från igår. Inget speciellt men ändå.





P.S. Kändes ju skönt att ha hjälm på skallen när man ramlade av! :)

Igår

Ja som sagt ramlade jag av igår. Känns sådär men är glad att jag inte gjorde mig ila. Trodde det skulle kännas dagen efter men det gör det faktiskt inte. Och knappt någon träningsvärk heller så jag har nog byggt lite muskler ändå! :)

Det värsta med att ramla av var att jag blev så chockad. Eller att kroppen blev det liksom. Hatar den känslan. Men jag är glad att jag blev upptvingad sen igen. Fick rida ett varv i alla gångarter bara för att jag inte skulle bli rädd för livet. Och jag känner ändå att jag är lite rädd idag liksom. För vad som KAN hända. Och också känner jag mig lite nedslagen för att jag vill så mycket och typ kan det i huvudet men sen går det liksom inte.
Jag tror att jag ska ta ett steg tillbaka och liksom inte kräva så mycket av mig själv. Kanske rida lite uteritter i sakta mak och bara njuta av hästarna i sig ett tag. Som jag gjorde i början. Nu har jag helt plötsligt fått för mig att allt ska gå över en natt att jag ska vara där jag var för 17 år sedan. Himla dumt!

Hur som haaaver. Innan avramlingen så hann jag ändå rida typ 50 minuter. Tanken var att vi skulle fokusera på övergången mellan gångarterna eftersom jag känner att jag inte riktigt har kontroll där. Jag fick en snäll och lite smålat häst vid namn Roza. Hon var väldigt envis men skulle tydligen jobba bra om man inte gav sig. Men åhh jag orkar inte riktigt såna hästar. Jag tycker att hästen ska lyssna på ens hjälper och göra som man säger. Inte att man ska behöva tjata som fan liksom. Tycker det är asjobbigt. Sen är det klart att alla hästar kanske har sina skavanker men det är så jobbigt när man måste pusha heeela tiden. Men hon var snäll och så iaf och när jag ramlade av sen så stod hon helt stilla. Himla fint av henne! :)

Vi övade även en del öppna och sluta längs med långsidorna. Jag fick aldrig riktigt lära mig det på ridskolan när jag var liten för jag slutade precis innan det stid på schemat. Men jag lärde mig skänkelvikningar och framdelsvändningar. Men alltså, är det bara jag som tycker att öppna och sluta är lättare? Det känns visserligen som en enorm väärlds det där med skolorna och olika varianter, men tycker öppna längs långsidan är myyycket lättare ä skänkelvikning på diagonalen. Vad säger ni?

Filmade lite också så det ska läggas upp så småningom. Men for now får det räcka med en bild.



Haha. Det ser ut som jag står still och posar. Men vi är faktiskt i rörelse. Därav den konstiga handen ;)

Ramlade av

Damn it! Ramlade av idag. Det gick bra skademässigt och så och på ett sätt skönt att få det gjort så man vet att det inte är så farligt (har inte ramlat av på mååånga år och varit lite orolig för att det faktiskt kan hända). Men kroppen fick någon slags chock så jag blev helt svimfärdig och yr efteråt. Fick ligga och vila på marken utanför ridbanan ett tag innan jag blev upptvingad igen. Så jäkla trött på att min kropp inte vill göra som jag vill, och orka som jag vill!

Menmen, skriver mer vid annat tillfälle. Nu är det vilande och sovande som gäller.

Missin' Johnny

Åhh saknar finaste Johnny Boy, min bästaste häst. Ja, inte min då, men ändå! Han är så fantastisk och snäll och gosig och social. One of a kind helt klart! Lugnare fullblod får man leta efter ^^

Han bor alltså i Sverige och jag är ju inte där nu. Men så fort jag kommer hem (vet dock inte alls när det kan bli) så kommer jag åka och hälsa på honom.
Här kommer några gamla bilder på mig och Johnny, från en av de första gångerna jag red förra året.
Ser faktiskt på dessa bilder att jag redan har fått en mycket bättre sits. Det är ju kul!
Synd att han är så svår att rida bara. Han är f.d. galopphäst som för knappt ett år sedan köptes av en vän till mig. Fast jag lärde inte känna henne förrän slutet av sommaren, och därigenom Johnny. Han har haft mycket problem med hälta, hovbölder, mage o.s.v. under tiden vi har känt varandra så antingen har det varit att jag inte kunnat rida honom p.g.a. det och när han väl har varit ok i benen så har det ändå inte gått för han är för svår för mig helt enkelt. Men jag har skrittat honom några gånger, och framför allt i början av min "comeback" så var det ju mer än tillräckligt att få "åka" lite ;) Och han är ändå trevligast när man gosar med honom, så jag får väl nöja mig med det :)

Bokat lektion

Wiih! På onsdag ska jag rida lektion igen. Ska bli spännande. Speciellt att se hur jag har utvecklats sedan sist jag gjorde det, cirka två veckor sedan. Jag har ju ridit en del sedan dess så det borde ju ha hänt något kan man tycka.

Jag vill bara kunna ALLT nu och känna att jag har kontroll i ridningen. Men det kommer väl. Har tänkt att sätta upp lite mål och delmål och så, men har svårt att komma på. Ett mål jag har är att tävla hoppning innan året är slut. Haha men jag vet inte. Kanske får bli att TRÄNA hoppning till att börja med ;)

Delmål däremot har jag jättesvårt att sätta.. Jag är mycket för listor och struktur så jag skulle vilja skriva upp och kunna kryssa för liksom, men vet inte vad.. Förslag tas gärna emot. Men ingen vet ju exaaakt vad jag ligger på för nivå.

Rida utan hjälm

Här i Spanien så rider ju typ alla utan hjälm. En jag bekant som bor här är från Norge och har en egen häst här. Hon berättade att de andra i stallet skrattade åt henne när hon red i hjälm. Så nu har hon slutat med det.

Jag har alltid tyckt att det vart idiotiskt att rida utan hjälm. Kommer ihåg när jag var liten och gick på ridskola och ridlärarna som hade egna häst red utan hjälm.. Jag och stallkompisarna brukade diskutera det. För även om man litar på sin häst så KAN det ju alltid hända en olycka.

Men jag vet inte, jag börjar kanske ändra mig lite. Egentligen borde det ju inte vara värre än att cykla utan hjälm? Och sen är det klart att det är större risk att man gör sig illa/ramlar av om man te.x. hoppar än om man kör ett lugnt dressyrpass. Men jag är ändå ganska kluven i det hela. Och kommer inte sluta använda hjälm i första taget. Däremot är det nog ganska mycket så att vi är väldigt ordentliga i Sverige. Det är mycket säkerhet liksom. Samma sak med att man inte få köra bil när man har druckit alkohol. I många länder kring medelhavet har man ju inga lagar om det, eller väldigt lösa lagar. Inte för att jag tycker det är ok någonstans att köra full, men ändå. Tror att vi är ganska försiktiga i Sverige över huvud taget.

Sen kan man tänka så här också: I stora hopptävlingar har ju ryttarna hjälm. Meninte i stora dressyrtävlingar. Då har man hatt.. Och många har säkerhetsväst endast när de hoppar eller kör fälttävlan t.ex.

Vad tycker ni? Är det ok att rida utan hjälm? I så fall varför?


Courtney King-Dye är en av många ryttare som har skadat sig rejält efter att inte ha burit hjälm. Läs en artikel här om henne och andra olyckor som skett när man inte burit hjälm.

Battle racing!!!

Igår blev det battle racing för hela slanten. Det var kul men mycket svårare än jag trodde. Det går alltså ut på att man ska runda tre tunnor utställda som en triangel, en i vardera hörn, så snabbt som möjligt. Svårt var det men fick till det bättre och bättre. Får se om jag provar någon mer gång. Nästa tillfälle är om två veckor.

Det var jag och några småtjejer och två instruktörer. Jag fick rida Lorenzo igen. Han är lite svårstyrd och svår att stanna alltså. Nu hade de bytt bett på honom till ett skarpare man jag tyckte inte det var någon skillnad förutom att det tog ett tag för honom att vänja sig vid det i början. Förut hade han en pelhamstång i gummi, nu ett tvådelat med nån hård plast på såg det ut som, inte sett det förut tror jag. Men jag har aldrig tränsat honom själv så jag har inte stenkoll.


Fick filmat flera klipp och såg så himla mycket fram emot att se dem och även att lägga upp här men så hade kameran haft nån konstig inställning så den spelade in i intervaller så det går i fast forward typ? Jättekonstigt! Går inte att titta på alls typ. Har försökt redigera så det ska spelas upp i slow motion men det är ändå inget att ha. Så det får bli några bilder bara.


Första gången i westernsadel för min del också! Haha. Var lite orolig men det var helt ok. Dock fått blåmärken på insidan av benen av alla onödiga remmar och spännen och skit som låg och skavde emot. Stigbyglarna var skönare än jag trodde också. Däremot tyckte jag att det var svårare än vanligt att sitta ner i traven. Och man ska väl inte egentligen rida lätt i en westernsadel men det sket jag i. Haha. Pallar inte sitta och skumpa som ett barn! Jag har ju suttit ner på honom förut och det har gått betydligt lättare.


För övrigt var detta elfte gången jag red efter mitt uppehåll. Första gången var i början av september förra året men nu känns det som jag kommit in i det ordentligt. Ridit två ggr i veckan sedan jag kom hit till Spanien också. Uppehåller (för er nya läsare) var i det stora hela på ca 17 år, fast jag har ridit någon enstaka gång då och då. Sista gången jag satt upp innan september var fem år sedan. Känns som jag kommit in i det ganska fort men har fortfarande sååå mycket att lära.


Men! Denna gång kom jag upp på hästen utan att stå på pall! Haha. Visserligen är Lorenzo inte så hög (skulle tippa på 150-155) men när jag provred den där fjordingen i början av månaden så kom jag inte upp direkt från marken trots att jag försökte. Och han var nog något mindre. Muscles i call it! :D


Perfekt ridväder denna gång också. Strålande sol men lite blåsigt. Perfekt så det inte blir fööör varmt när man rider. Fatta hur det är att rida här nere när det är mitt i sommaren. Usch, skulle jag aldrig klara! Typ 35-40 graders värme. Stackars hästar!




Åhh vad jag vill ha en eeeegen häst så man kan bestämma allt själv. Fast jag inser också att det är ett alldeles för stort jobb för mig just nu. Får nog börja med medryttarhäst eller hyra eller nåt. Tänker mig en sommarhäst, hade vart perfa. Ska kolla om det finns några ridskolor som hyr ut hästar på somrarna. I Sverige alltså. Någon som har något förslag?




Jag har insett att jag börjat gilla skimlar mer och mer också haha. Speciellt de som är alldeles kritvita. De är alltid så himla lena! Men min favorithästfärg är nog ändå mellanbrun eller mörkbrun. Något så lugnt och tryggt med det!

Hästbiten

Blev jag faktiskt sist jag red. Biten alltså haha. Det var inte igår! Men får skylla mig själv lite. Stod och klappade på en ny bekantskap (häst alltså hehe) och denne höll på och naffsa lite bara med läpparna på min hand. Men hästen verkade liksom lite ung och busig så jag tänkte tanken att han faktiskt kanske skulle bita till. Och precis sen gjorde han det. På ovansidan av handen, jättelöst, men ändå! Hur löst en häst än biter så känns det ju, haha.
However, nu ska jag strax iväg och rejsa lite! Uppdaterar hur det gick sen.
Pöss

Uteritt i solen + barrel racing

Igår red jag ut dårå. Det blev samma häst som jag red förra gången på detta ställe, Lorenzo. Han är så himla snäll att sköta alltså. Står typ och halvsover och reagerar inte på nånting, typ när man borstar under magen eller så. När man kratsar hovarna på honom och sedan släpper typ bakbenet så är han så avslappnad att han bar släpper hoven rakt ner utan att hålla upp den ett tag själv och liksom sätta ner den försiktigt haha. Rolig kille.

Han uppfattas liksom ganska lätt som lat för att han är så lugn och snäll, men när man typ galopperar finns det ingen hejd, går knappt att stoppa honom. Så nu när vi red så höll han på att springa in i hästen före typ. Lite jobbigt när man känner tat man inte har kontroll. Men det var kul ändå. När jag sa detta till hon som red framför mig så sa hon bara "Don´t worry, he will stop in time". Och ja, det har hon ju rätt i. Haha.

Hur som helst så var det en ganska lugn ridtur. Den bestod av alla tre gångarterna men då det regnade massa här för några dagar sedan så var det ganska geggigt här och var och mycket vattenpölar så man kunde inte galoppera på så många ställen. Och trav blev det mest lite korta sträckor här och var. Men det passade mig ganska bra så jag slapp bli helt förstörd. Lätt hänt när man är otränad ^^
Jag red med två stycken andra, båda jobbar på stället verkar det som.


Jag och Lorenzo. Han är inte så stor, och har massa utslag och är allmänt skitig och småskabbig. Men jag gillar honom ändå.


Efter ridturen så blev jag tipsad om att man på lördag kan få prova på att rida battle racing/barrel racing, gratis. Fattade inte vad det var först men efter lite förklaring och sedan lite googling hajar jag. Verkar riktigt kul men ockå lite smått livsfarligt när man inte är så van i sadeln haha. Men å andra sidan måste man ju inte rida som en cowboysare till hästtjuv ;)


Svårt att ens hitta ett klipp på detta där inte ryttaren fladdrar och sparkar med benen som en idiot och spöar skiten ur hästen. Då känns det ju inte så kul. Men instruktören sa att vi skulle prova både i skritt och trav först och jag tänker iallafall inte ge hästen spöt för att den ska springa snabbare i nån jävla lek. Menmennn. Kan ju vara kul att prova, och dessutom vill man ju inte missa en chans till gratis ridning ^^

Däremot beror det på hur kroppen mår. Än så länge har jag ingen träningsvärk sen igår, så jag hoppas att det funkar! Vore awesum! Ska försöka få lite filmat då också haha.


Apportera med häst

Åhh haha så sött. Önskar jag hade en egen häst att lära massa roliga tricks!


Föööööl!!!!

På det stallet där jag var sist fanns det ett föl på cirka 2-3 månader. Så hiiiiiimla sööööt! Den skulle flytta snart som jag fattade det. Precis fått sin egen box. Så snäll och mysig och gullig. Kunde inte låta bli att gosa med den (vet inte om det var en han eller hon). Sjukt söt iaf!!



Wiiih!

Imorgon ska jag rida igen. Blir samma ställe som första stället jag provade här i Spanien. Men denna gången uteritten i skritt och trav. Det var en trevlig snubbe som verkade hålla i det där, som pratade engelska också, alltid smidigt. Svårt med ridtermer på engelska men ännu svårare på spanska haha.

Åhh undrar vad jag får för häst denna gång. Hoppas en stoooor och snäll och lagom pigg! ^^ Säkert en skimmel ;)


Random andalusisk hingst (till salu är han till och med!). Bild från www.andalusitano.com.

Andra ridpasset i Spanien

Efter den hårda lektionen så vile jag prova ett nytt ställe och httade ett superfint ställe med jättefina hästar. Jag bokade tid för uteritt längs med en sjö. Kan meddela att det är mycket billigare att rida här för övrigt. Kostar ca 20-25 Euros för antingen 1 timmes lektion eller uteritt. Runt 200 kronor alltså.

Denna ridtur blev inte helt toppen men man får väl vara glad för all hästtid. När jag kom dit så dök inte instruktören upp och jag fick rida ut med en ung tjej istället som antagligen praktiserade där. Hästen som hon red vad ung och oregerlig och höll på att stegra sig flera ggr när hon inte fick som hon ville. Detta ledde till att vi fick ta en annan väg och uteritten blev bara ca 30 min. Men på ett sätt var det ganska bra för tydligen fick man bara skritta på deras uteturer. Vet inte riktigt varför men gissar på att det var det ojämna underlaget. Gick enligt mig att trava fint på men kanske inte så långa sträckor eftersom att det blev lite stenigt här och där. Så när vi kom tillbaka till ranchen fick jag rida lite i en av paddockarna istället och då kunde jag ju trava lite i alla fall.

Hästen jag red. Ännu en skimmel alltså. ^^

När man är ny på ett ställe vet de ju inte hur duktig man är och jag har märkt att man då får de säkraste (läs slöaste) hästarna. Förutom på förra ställetdär jag fick en halvpigg häst iaf! Men denna var verkligen slöööö. Han haltade nästan när jag tog ut honom ur stallet så jag frågade en av stalltjejerna om han var ok, men de sa att han bara var lat och att det skulle ge sig. Ja, han var nog bara lat men det gav sig ite riktigt. Han snubblade flera ggr för att han inte lyfte benen ordentligt. Han ville trava när vi var ute och inte fick (och satte alltså "fart" i trav när jag bara skulle skänkla på lite snabbare skritt). Men när vi var i paddocken och "fick" trava så ville han inte alls. Till slut fick jag låna ett spö och då blev det fart i honom. Behövde inte ens använda det. Gillar verkligen när det räcker att bara hålla i det. Samtidigt som det är lite tragiskt för det känns som att hästen då antagligen har dålig erfarenhet av spö :/


Fördelen med denna häst var att han var väldigt fin i munnen och lätt att få ner på tygeln. Behövde knappt ta tyglarna innan han sänkte huvudet och det är ju skönt. Hatar att rida hästar som bara envist sträcker fram huvudet och vägrar lyssna på tygeln (läs: ridskolehästar). Jag får känslan av att många spanska hästar är väldigt välridna?


Jag var helt såld på detta ställe innan jag ridit där. Ca 40 boxar, en stor paddock, en stor hoppbana, en longeringsvolt, en mindre paddock m.m. Men nu när det inte blev så lyckad och rolig ridtur så vet jag inte. Skulle vara skönt att hitta ett ställe att rida fast på medan jag är här.

Lutar att det blir att prova det första stället igen. De har uteritt där också för 20 Euros och då vet jag att man får skriva och trava iallafall. Kanske kan man smyga till sig en galopp om man är snäll!

Rida i Spanien

Just nu är jag i Spanien och passar på att hästnörda så mycket det bara går. Har än så länge ridit två gånger här, på två olika ställen.

Första gången blev ett riktigt hårt ridpass på lektion och hästen var en spansk skimmel vid namn Lorenzo. Han såg inte mycket ut för världen men var ganska kul att rida. Varken för lat eller för pigg. Lite tittig när det blåste i palmerna och så.

Ganska liten var han också, men då är det ju i alla fall lättare att komma upp, haha.
Jag hade inte ens några ridkläder så det fick bli ett par lånade "kängor" med klack och ett par jeans/jeggins. Nu förstår jag på riktigt varför man inte ska rida med söm på insidan av benen. Fy satan vad ont det gjorde efteråt. Kändes som jag hade blåmärken längs med hela insidorna på låren från jag klev av och flera dagar framåt.
Vid sidan av paddocken där vi red fanns det en hage där två andra hästar stod, och roade sig med att försöka hugga efter oss varje gång vi red förbi, haha. Tack och lov slutade de efter ett tag.
Jag är egentligen ingen skimmelfantast men de senaste tre gångerna jag ridit har det blivit just skimlar. Och jag börjar gilla dem faktiskt. Kanske tur för att det verkar vara väldigt mycket skimlar här i Spanien.

Hur som helst, lektionen bestod av mycket trav och mina stackars ben fick jobba som fan. Läraren var mycket hårdare än jag trott, vilket iofs kanske var bra. Hon körde på direkt, på engelska, och kritiserade min sits som jag aldrig fått kritik för. "Hälarna ner, händerna ihop, sträck på ryggen" haha, men kanske jag har jag blivit lite förslappad. Bra att bli påmind.

Vi körde mycket öppnor, både i skritt och trav, och mycket volter och jobbade ner honom i form men fick ingen bra bild på det. På slutet blev det lite galopp men då var både jag och hästen helt slut så det gick inge vidare. Jag kände inte att jag hade kontroll över honom riktigt och det var en annan som red i paddocken då så vi båda blev lite distraherade av det. Denna häst kändes som han var väldigt nyfiken och tappade lätt fokus så fort det hände något runtomkring. Men som sagt, han var ganska kul att rida. Och tror att jag kommer rida en till lektion där snart.

Fjordis

Här är en bild på fjordingen jag red för några veckor sen. Såå söt och snäll men sååå lat och envis. ^^


Johnny-renen

Världens sötaste Johnny utklädd till ren på julaftons morgon. Jag dör så söt han är!


Fjordingen

Igår var jag alltså och red fjording. Det var ett jättefint ställe och hästen var snäll och fin. Men det klickade inte riktigt. Först fick jag kämpa ca 20 min med att få honom att gå med mig ut ur hagen. Han ville inte aaaalls röra sig. Och sedan när jag skulle rida honom så kändes han bara jättetrött och trög. Det var en pärs att bara få honom att trava. Galopp fick jag till några steg i någonslags halvtrav, vetefan.
Han är visserligen gammal (25 år) så jag kanske inte skulle förväntat mig att han var superpigg, men tydligen brukar han vara liiite piggare än så iaf. Jaja, however så är det ju inte riktigt min grej med ponny. Känns som att just den där envisheten är typisk för just ponnier. Jag orkar inte riktigt det. Hellre en lite för tittig och pigg häst än en som är envis/lat. Så jag tackade väl mer eller mindre nej men ska tänka på det lite. Kan hända att jag får komma dit och rida lite då och då om jag vill också, och det kanske skulle vara bättre.
Söt var han iallafall som sagt och hade superlång päls och luktade gooott (hästar med längre päls tenderar ju att lukta mer häst haha).

RSS 2.0