Hoppade igår!

Yeeey! Igår blev det äntligen hoppning! Jag var lite nervös innan, men också spänd på ett bra sätt, lite förväntansfull liksom. Började skritta fram en liten sväng utomhus och sedan körde vi en snabb uppvärmning i alla gångarter och varv + lite volter. Sedan fick jag rida bommar på volten och sedan skulle jag direkt på några bommar på långsidan (i galopp). Trodde jag! Men min instruktör visste att jag nojade lite så hon hade byggt upp ett räcke där i stället bakom ryggen på mig (när jag var fokuserad på volten). Haha. Så jag kom där i full galopp och insåg att jag visst skulle behöva hoppa om ett par sekunder. Då hann jag ju inte tänka så det gick jättebra. :)
 
Vi körde samma sak ett par gånger samt från andra hållet. Körde även ett kryss som stod på diagonalen, samt en mindre bana med alla momenten tillsammans. Det var väääldigt kul! Rev en gång och kom lite fel ett par gånger, så att språnget blev lite för nära inpå eller för långt ifrån. Men allt gick ändå bra liksom, dvs JAG HÖLL MIG KVAR! Haha.. Vid ett tillfälle, när skuttet blev för långt ifrån, så tappade jag greppet om ena tygeln och tappade balansen lite. Men det var så häftigt för jag kände verkligen att jag inte blev rädd och jag var inte ett dugg rädd för att ramla av. Kände dock direkt att jag hade åkt av vid ett sånt tillfälle om dte hade varit några månader sedan. Det var sjukt häftigt att känna så, för det betyder ju att jag verkligen har utvecklats! Framför allt handlar det ju om att jag har byggt muskler och fått bättre balans. Övning ger färdighet! Men det roligaste är ju att man kan fortsätta utvecklas inom ridningen hela livet! Det finns ju inget som heter "färdig" liksom. Åhhh I love it so much!! :D <3
 
Vi körde ett hinder ensamt några gånger till för att få till anridningen och sitsen och blicken. Det är ju väldigt lätt att titta ner, speciellt när man är lite osäker. Det blev 50-60 centimeter och det känns verkligen jättebra. Jag har nämligen haft som ett delmål att hoppa 50 cm så då kan jag bocka av det :) Känns som en jävligt bra nivå ändå med tanke på att det var andra gången jag hoppade detta året - och innan dess var det seriöst 17 år sedan!
 
Vi bestämde oss för att sluta när det gick som bäst och sedan travade jag av honom på halvlånga tyglar på volten. Han var så duktig och jag med! Haha. Nästa gång blir det nog dressyrlektion. Men hoppas hinna med en uteritt innan dess också.
 

Sara Algotsson

Ojoj vad kul att Sara fick silver i individuella!! Men snacka om att snubbla på mållinjen. För er som inte vet red hon helt super och alla hade börjat jubla när hon hoppade sista hindret, men vips så föll en av bommarna. Hade hon inte rivit hade hon fått guld! Men en andraplats i OS är ju inte fy skam det heller.
 
Jag måste säga att jag är lite såld på fälttävlan nu. Trodde inte jag skulle tycka det var så kul! Nu är jag faktiskt sugen påatt börja, just för att det blir så ombytligt när man ska rida flera grenar. Lite läskigt med terrängen när så mycket kan hända (olyckor alltså). Men det är väl en helt annan sak när man rider på en lägre nivå.
 

Sara och hennes superfina Wega!
 
Jag tycker det är jättekul att fälttävlan har fått synas så mycket och det känns som att ridsporten har blivit mer uppmärksammad senaste tiden. Säkert tack vare Jerringpriset. Häftigt!! Nu vill jag också komma igång och tävla! :D

Terränghoppning i OS

Kollar vidare på OS och just nu visas terränghoppningen på Kunskapskanalen. Lyxigt att kolla på tv (till skillnad för på nätet)!

Tydligen har det varit ovanligt mycket fall och Sue Benson, som har byggt banan, har tidigare byggt banor där flera har avlidit (?). Så man har fått kritik över att just hon blev utvald att bygga banan. En ryttare är på sjukhus efter ett fall.

Nyss såg jag Ludvig Svennerstål rida och damn vad duktig han är! Han red jättebra och snabbt men ändå försiktigt nog. Inga fel och kom i mål bara 1 sekund efter .. ja vad heter det, optimaltiden? Haha..

Nu är det snart Sara Algotssons tur!

Löshoppning

Sist jag var i stallet hjälpte jag även till att löshoppa en unghäst. Jag har aldrig gjort det förut och det var jättekul att få vara med och titta hur det går till, trots att jag egentligen vet för jag har sett på film och så. Men i alla fall. Hästen är en ridponny på 4 år som är grundriden och väldigt busig men ändå snäll. Hade inte så mycket relation till honom innan förutom att han stått och naffsat mig i ryggen när jag pysslat med annan häst i närheten. Och det var ju inte direkt ett härligt beteende, haha. Men nu fick vi ju umgås lite mer och han är faktiskt riktigt söt och rolig. Jag tycker det är extra kul att han är så liten, haha. Jag är ju så van med stora hästar så det känns liksom som leksaker om de är mindre än 150. 
 
Hur som helst fick jag stå med en hink med mat och locka på honom efter hoppen. Han var riktigt duktig men i början ville han inte alls komma och smaka. När vi var klara stod vi och pratade lite och då råkade han trampa mig. God damn vad ont det kan göra trots att det är en så liten häst, och inga skor hade han på sig heller. Tack och lov gick det över efter en natts sömn och jag fick inte ens ett blåmärke. Konstigt det där! Kommer ihåg när jag var liten och blev trampad och kunde typ inte gå på en vecka. Hur är det för er med sådant? Brukar det gå över fort för er med? Så länge hästen flyttar på sig fort menar jag.
 
När jag var kanske 11-12 år så var jag och hjälpte till lite i Stig H Johanssons stall och då var det en stooor maffig travare som ställde sig på min fot och vägrade flytta på sig hur mycket jag än knuffade. Verkligen stöttade sig på juuust det benen. Fy faaan vad ont det gjorde. Det var liksom där uppe på foten också, så det kändes som den blev krossad. Men man är väl både större, starkare och tåligare som vuxen. Eller så har jag bara haft riktig tur!
 

Bild från Google.

Uteritt i perfekt väder!

Igår blev det uteritt i det fina vädret. Perfekt väder faktiskt! Varken för varmt eller för kallt, så där så man inte ens tänker på det! Men solen var framme och liiite vind på det = underbart ridväder! Vi var ute i typ en timme tror jag. Tycker verkligen om Månen, som skimmeln jag har ridit senaste tiden heter. Han är så trygg och snäll och rolig. Han blev lite pigg i galoppen men det är ju inte så konstigt. Annars hur lugn och fin som helst :)
 
Red ihop med min instruktör som tig med sig en jättefin häst hon har på tillridning. Det är ett (nästan?) svart sto som är så himla stiligt. Vet inte hur länge hästen ska stanna där men om hon ska stanna läven i höst kanske kan ska få bli medryttare/delfodervärd på henne! Hon är Hannoveranare, vilket jag inte har så mycket erfarenhet av men de är väldigt tjusiga i alla fall! Jag gillar det maffiga med dem. Hon är tydligen väldigt välriden också. Och väldrigt trevlig att ha och göra med. :)
 
Dåligt med bilder även denna gång, men blev en hagbild efter jag hade släppt in Månen bland de andra valackerna. Blondinen och brunetterna ;)
 

Fälttävlan i OS

Sitter och kollar på fältävlansdressyren som sänds live på SVTplay. Åh det är så kul att kolla hästtävlingar. Tycker att man lär sig så mycket och det är kul att se hästarnas olika gångarter och form och olikheter!
 
Jag är inte direkt så insatt i just fälttävlan så det första jag tänkte på var att det ju är en stor skillnad på denna ty av dressys och "riktig". Det är ju självklart eftersom att fältävlansryttarna (och hästarna) inte lägger allt krut på en gren utan måste vara bra i flera grenar. Men herregud, jag skulle inte kunna rida detta programmet så jag tycker ändå de är väldigt duktiga!
 
Första svensken startade precis, Linda Algotsson på La Fair. Jättefin häst men tyvärr fick de inte så bra poäng. Får hoppas att det går bättre för resten av laget och i resten av grenarna! :)
 
Linda och La Fair under besiktningen. Foto: Tomas Holcbecher.
 
UPDATE kl 15.44 - Nu har Ludvig Svennerstål också ridit på sin grymt snygga fullblodsvalack. Hela 71% skrapade han ihop. Sååå snyggt förutom några problem med galoppombytena. Men who can blame him!
 
Ludvigs häst Shamwari

Pixxies!

Här kommer några bilden från gårdagen. Blev inte så många och de blev inte så bra men det kanske är bättre än inget? :)
 

Uppvärmning.
 

Arabsvansen!


Framtravning på långa tyglar = vingligt men kul!
 

Två saker som jag får höra hela tiden:
- Titta vart du ska
- Upp med tummarna
 
Det är bra med tjat för då kanske man gör rätt till slut! :)
 

Lycka!

Ibland förstår jag inte hur lycklig man kan vara efter ett ridpass. Trots att det känts som att man ska svimma flera gånger, är helt knallröd i ansiktet, svag i benen och totalt genomsvettig för att det varit så jobbigt, varmt och krävande. Trots detta vill jag bara tillbaka och rida mera precis när jag kommit hem. Är det då man vet att man är fast? :)
 

Bild från förrförra ridpasset.
 
Så lektionen idag blev alltså av. Hämtade finhästen i hagen och vi märkte att det lät som en sko som satt löst. Blev lite orolig men det verkade inte vara någon fara tack och lov :) Vi hade ju egentligen tänkt hoppa på nästa lektion men det blev bara en lång uppvärmning och lite bommar på slutet. Nästa gång kanske det blir skutt!
 
Började passet med att skritta fram och sedan trava lite på långa tyglar, vända lite snett igenom och byta varv och så. Sedan kortade jag upp tyglarna och jobbade lite på volter i båda varven. Gick lite sådär i början för han kändes stel och gick inte i jämn takt i traven. Vi gick över till galopp och gjorde samma sak där, volter, båda varven. Ställde åt båda hållen på volten. Han tycker inte alls det är kul men det märks verkligen i slutet av passet att det mjukar upp honom.
 
Det var väldigt kvavt hela tiden och supervarmt. Tog inte lång stund innan båda han och jag var genomsvettiga, så det blev endel skrittpauser emellanåt. Sedan körde vi lite bommar på C-volten (fyra stycken, med lika långt mellanrum på hela volten liksom) i alla gångarter. Jag spände mig lite i början men efter ett tag släppte det och jag fick mycket beröm för bra ridning. Så himla kul! :D 
 

Bild från Hippson.se. Vi körde dock som sagt inte på mittenvolten.
 
Avslutade passet med att trava av på långa tyglar. Fina killen sökte sig verkligen ner och sträckte ut nacken riktigt ordentligt :)
 
Längtar som fan nu tills nästa gång. Inte bokat någon ny tid men det blir nog nästa vecka. Vi pratade också en del om medryttarhästar och så. Det ska flytta in massa nya hästar till detta stall så kanske kan jag hitta någon där. Annars kanske min instruktör ska behålla en häst hon har tillfälligt nu (som verkar jättefin) och i så fall kommer hon behöva hjälp. Så vi får se. Men just nu känns det som att det kanske kan ordna sig äntligen! Har fan letat medryttarhäst i över ett halvår nu!
 
Tog lite bilder idag men inget som blev jättebra direkt. Kommer upp en annan dag dock, för nu måste jag vila mina arma muskler ;)

Yeeeey! Imorgon!!

Imorgon är ny lektion bokad såå please god låt allt gå som det ska denna gång :) Så himla pepp!!

Flicka - den vilda mustangen + hästtankar

Hästfilmstittandet fortsätter! Har precis tittat på "Flicka - den vilda mustangen". Den var fin och så men ska nog pausa lite med hästfilmerna nu för det känns som att de flesta har samma story mer eller mindre ;) Denna handlar i alla fall om en tjej som bor på en ranch med sina föräldrar och de har massa Quarterhästar. Men tjejen hittar en vild Mustang när hon är ute och rider och vill såklart tämja den. Självklart blir det inte så lätt och pappan tycker inte alls att hon ska ha hästen. 
Absolut sevärd, finns dessutom två uppföljare!
 
 
Just nu är jag så himla sugen på egen häst igen. Känns som det är det enda alternativet för att undvika krångel! Jag menar tex att inte hitta ställen att rida på, medryttarhästar som inte funkar, för dyrt med privatlektioner o.s.v. Och som nu sist när det var sån otur att hästen tappat en sko. Det är ju klart att det händer att man inte kan rida när man har egen häst också, men det känns som att det kanske inte är en lika stor besvikelse då för man har kanske ridit varje dag i en månad då. När man inte kan rida så ofta är det ju extra tråkigt om det blir inställt!
 
Det jag funderar på är väl mest att bli delfodervärd, helst att man tar på sig en häst ihop med någon och inte hoppar in hos någon som redan har en häst. På så sätt skulle ju båda bli lika delaktiga från början. Men vi får se. Mycket som ska stämma. Det enda jag vet säkert är att ridning och hästar är en av de saker i livet som gör mig riktigt lycklig. Och det vore ju dumt att inte satsa på det då, eller hur?

Mer hästfilm

Såg "Mannen som kunde tala med hästar" för några dagar sedan. Mycket hästfilm just nu, hehe. Jag har sett filmen förut men det var ett tag sedan och jag hade glömt en hel del. Trots att huvudpersonen egentligen är en häst så känns det inte så mycket som en hästfilm. Och jag förstår inte riktigt varför "hästviskaren" gör som han gör ibland för att "tämja" hästen. Finns ju betydligt mer humana sätt. Men men, det är ju inte på riktigt.
 

 
Förövrigt kul att Scarlett Johanssen är med.

Inställda lektioner, tappad sko

Jag skulle ridit i onsdags men det blev inget eftersom hästen hade tappat en sko. Han ömmade och tyckte inte alls det var kul att gå utan så vi skjöt upp det en dag (till idag) då hovslagaren skulle komma på morgonen och fixa det. Men trots ny sko så tyckte han inte att det var bekvämt så det blev inget idag heller. Så himla trist! Stallet är så pass litet att jag inte kunde rida någon annan häst och nu har jag fullt upp med annat i några dagar. Men får helt enkelt satsa på nästa vecka istället!
 

RGB på SVT

Imorse var Rolf-Göran Bengtsson med på tv och pratade om OS, vad som gör en häst lämpad för tävlingar, osv. Det sändes väl någon gång vid 7 och orkade inte riktigt gå upp för det. Men tack och lov kan man nuförtiden kolla på webbtv efteråt! Här är intervjun:
 

Hopptävling

För ett tag sedan var jag och tittade på hopptävling på en ridklubb här i närheten. Det var klubbmästerskap och jag hade hästabstinens så jag tänkte att jag kunde gå dit och kolla lite och passa på att hälsa på Chaplin, som bor på ridskolan där.
 
Det visade sig att Chaplin skulle vara med och tävla i 90-klassen så jag stannade för att se på det och här kommer några bilder på finingen. Tyvärr gick det inte så bra för dem för han vägrade vid ett hinder och då gjorde ryttaren illa sig på något sätt, så hon avbröt.
 

Dålig kvalitet

För ett par månader sedan köpte jag nya ridbyxor på Hööks. De var så himla snygga och sköna. Märket är CRW och de är mörkt mörkt blåa, nästan svarta. Längst ner är det ett par decimeter i stretchig lycra och ingen kardborreknäppning så man bara kan dra på sig dem utan att bry sig om knäppning längst ner, så jävla skönt!
 
Men första gången jag skulle rida i dem så sprack dem på tre ställen i sömmen för skoningen, framtill. Inte så att det blev hål rakt igenom men flera stygn hade gått ut. Jag gick tillbaka till butiken och de erbjöd sig att betala en skräddare för att förstärka hela sömmarna runt om så att det inte skulle gå upp på fler ställen. Jag vet att de har haft andra modeller förut med samma problem men jag betalade nästan 800 kr för dessa brallor och trodde faktiskt att det skulle vara bra kvalitet. 
 
De sa att det skulle ta 1,5-2 veckor och sedan skulle det ringa mig. När det gått 3 veckor gick jag dit och frågade vad som hade hänt. Skräddaren hade haft så mycket att göra sa de, så det skulle ta en vecka till. Ungefär efter totalt 4 veckor ringde de och sa att jag kunde hämta byxorna. När jag kollade på dem ordentligt hemma så såg jag att sömmen inte alls hade förstärkts hela vägen. De små hålen hade bara lagats. Vilket alltså betyder att de antagligen kommer att gå upp igen på flera ställen. Så himla tråkigt och dåligt. Allt är ju inte Hööks fel antar jag. Men jag orkar verkligen inte gå dit och tjaffsa igen.
 
Nu har jag ridit i dem två ggr och de har faktiskt hållt. Men jag undrar om det är pga att sömmarna var starkare än jag tror eller det faktum att jag har gått ner några kilo sedan jag köpte dem och de inte sitter lika tajt? Eller kanske bara tur. Jag hoppas i alla fall att de håller för jag gillar dem verkligen!
 
Jag ska i framtiden tänka två ggr innan jag handlar på Hööks. Känns som det är många som klagar på deras kvalitet och visst, det är ju billigare än många andra butiker. Men jag tycker faktiskt att man borde få ganska bra kvalitet om man köper ridbyxor för 800 kronor. Jag köper fan inte ens vanliga byxor för den summan ;)

Gamla videos

Jag har skaffat ett konto på Videofyme och har återigen laddat upp alla mina (läs: fyra) videos som jag laddat upp här tidigare.
 
Här kan man se de gamla godingarna! Kul att se mest för att jag utvecklats så himla mycket sedan dess! :)
 
Lorenzo i Spanien, januari 2012.




Sidden, mars 2012.


Rosa i Spanien, april 2012.

Hoppa på onsdag!

Yeyy! På onsdag ska jag hoppa! Ska bli så himla kul. Blir den här söta igen!
 

Sherdil

 
Har precis sett filmen Sherdil (1999) som handlar om en häst som räddas från slakt av en ung tjej (Rebecka Liljeberg). Storyn var egentligen helt ok men herregud vilken dålig film! Alltså den är från -99 men det kändes typ som en dålig 80-talsrulle. Replikerna, musiken och ja.. jag vet inte. Man har försökt skapa en jättespännande, nästan läskig stämning i flera av scenerna där det inte alls känns spännande så det blir liksom bara pinsamt. Så himla synd för det hade kunnat bli så bra.

Hästen var i alla fall jättefin och påminde en del om Den svarta hingsten, då detta också var en svart arabhingst.

Som hästmänniska blev man lite besviken också på hur det filmats i hästscenerna (som är många) eftersom att det är mycket som inte går "rätt" till. Skulle förvåna mig om det är hästmänniskor som ligger bakom filmen.

Jag vill så ofta som möjligt kolla på hästrelaterade filmen men ibland blir det stolpskott. Denna hade i alla fall många hästscener så det var ju kul, till skillnad från tex den himla konstiga filmen Apflickorna. Fattade ingenting av den!

Om någon har tips på BRA hästfilmer eller tv-serier, kommentera gärna! :)
 
Verkar som man kan se hela filmen Sherdil på Youtube, här är del 1.
 
 

Fler bilder från Ystad

Här kommer fler bilder från när jag var i Ystad och red med Amanda!
 

Paddocken och rapsfältet i bakgrunden :)

Stallet.
 
Jag borstar Mackan.

Jag och Mackan.

Mackan himself! Såå mysig att ha och göra med!

Gull!
 
Amandas fina arabhingst Gurkan!

Snygga palominon Dórato.

En av de andra hästarna i stallet, Chaplin, som jag föll lite för. Otroligt fin!
 
(Alla bilder är tagna av Amanda Decibel, förutom de två översta!)

Nya ridmöjligheter

Just när jag hade gett upp om att hitta medryttarhäst eller bra ställe att rida på i Sverige under sommaren så dök det upp ett nytt ställe! Eller egentligen inte nytt men jag hade glömt bort det lite! Ett stall som ligger ca 15 min bilväg hemifrån mig. Litet och mysigt men tidigare har det bara varit privat och jag hade inte så bra koll på det. Men så hittade jag en annons på nätet om att de hade lektionsridning där och jag kom på att jag ju hade varit i kontakt med stället tidigare angående det, men sedan hade det runnit ut i sanden! 
 
Jag mailade och kollade om det fanns möjlighet till privatlektioner under sommaren och det fanns det! Som extra grädde på moset kom jag dit på avtalad tid och möter en supertrevlig tjej och supertrevliga hästar i ett mysigt stall. A win win win win win situation! :)
 
 
Nu har jag ridit där två gånger på denna fina skimmel. Första gången gick sådär för jag hade inte ridit på ett tag då (igen) och det är ju alltid lite speciellt när man rider en ny häst. Men han var precis lagom pigg för mig. Man får driva på lite för att få igång honom men absolut inte lat och inte het. Passar mig perfekt. Dessutom supertrevlig att ha och göra med! Korsning fullblod/halvblod - en perfekt mix enligt mig!
 
Andra gången jag red honom (förra veckan) var han mycket piggare och jag kände mig säkrare. Han är lite ojämn och stel men ändå väldigt kul att rida! Vi körde en del skänkelvikningar i trav och galoppfattningar från skritt. Båda grejerna trodde jag skulle vara omöjligt att få till eftersom de hästar jag ridit senaste året varken har tagit galoppskänkel särskilt bra eller haft lätt för sidvärtsrörelser (ens i skritt). Men denna krabat tar hjälperna som en gud (ibland i alla fall haha) och det kändes stundtals helt fantastiskt! Ska bli så kul att rida honom igen.
 
På slutet av passet när jag skrittade av honom sade instruktören att jag skulle trava av honom lite också, på volter och på långa tyglar. Hon sa att man på detta sätt kunde se hur hästen hade jobbat under passet. Det var så himla skön känsla! Lite läskigt när man inte är van att trava på långa tyglar men jag kände verkligen hur avslappnad och mjuk han var och hur han sträckte ut halsen och sänkte huvudet i en jättefin form. Det gjorde att jag kände mig extra nöjd med passet. :) Jag hade nog inte vågat trava på långa tyglar om det var en häst som jag inte litade på, eller en väldigt spattig/het häst, som man inte vet vad den kan hitta på. Men nu när jag ridit honom två ggr så vet jag att han inte blir spattig i första taget, och även om han blir det är det inte så att han slänger sig åt sidan eller så.
 
Han är väldigt personlig och trots känsligheten, som jag gissar kommer från fullblodsgenerna, så känns han väldigt trygg. Älskar hästar som verkligen visar egen personlighet! 

Den svarta hingsten

Häromdagen såg jag filmen "Den svarta hingsten", det var väldigt många år sedan jag såg den och det var inte mycket jag kom ihåg rätt! Jag tror dock att jag blandar ihop den med tv-serien som gjordes någongång på 90-talet. Eller hur det nu var.
 
Hur som helst, så himla fin film! Nu blir det till att se uppföljaren och försöka få tag i serien.
 

Den svarta hingsten under inspelningen som ägde rum på Sardinien.
 

Den arabiska fullblodshingsten Cass Ole, filmens stjärna, var egentligen inte helt svart. Han hade både strumpor och stjärn. Hur som helst - otroligt vacker!

I´m back!

Hey you guys! Nu är jag tillbaka efter en blogg- och hästfri period. Har haft lite otur med hästandet senaste tiden och därför inte haft något kul att skriva om. Men nu har jag börjat rida på ett nytt ställe som känns så himla bra och jag är sjukt pepp! :)
 
Sedan Ystadsresan har jag bara ridit tre gånger, varav två den senaste veckan. Den första gången efter jag kom hem var på fina Chaplin som jag skrivit om förut, et maffiga halvblodet med stort steg. Han är så himla fin. Jag tog en privatlektion på honom men det blev ganska lugnt eftersom jag då hade haft några veckors uppehåll och konditionen var på noll ungefär. Men det var kul ändå. Han var lite tröttare än vanligt för han hade då varit ute hela natten på bete (för första gången den säsongen som jag fattade det). Så jag tyckte han kändes mindre framtung än vanligt, vilket var ganska skönt.
 

Chaplin i ridhuset.
 
Jag fick öva på att rida "raka hörn", alltså att istället för att böja i hörnen skulle jag rida så långt in i hörnen som möjligt och sedan vända framdelen och fortsätta åt ett annat håll. Typ som en bakdelsvändning. Detta red jag på en kvadrat, typ halva ridhuset. Började i skritt men gjorde sedan även övningen i trav där jag skulle öka traven mellan hörnen, sedan sakta ner, vända, öka o.s.v. Det var en kul övning och bra för att få hästen att lyssna till de små hjälperna. Detta varvades med en del galopp på volter och sedan fick jag skritta av honom utomhus i det fina vädret. Jag gillar verkligen att rida den där hästen!
 
Men nu har jag en ny kärlek. En gråskimmel som på ett sätt kanske är Chaplins motsats men himla snäll är han. Skriver mer om honom en annan dag!

RSS 2.0