Ridbilder från Ystad

Här kommer lite bilder från när jag red första dagen i Ystad. Så himla fint med rapsfälten i bakgrunden! Som jag skrivit tidigare är Mackan (eller Macchiatos som han heter egentligen) under igångsättning, så det blev ganska försiktig och övertydlig ridning på samma gång.




Alla bilderna är tagna av Amanda Decibel Clarén.

Sista bilden är ju inte så himla snygg sitsmässigt, haha, men Mackan blev så fin så den fick vara med ändå :)

Hemma igen

Det blev inte så mycket skrivande i Ystad som jag hade trott. Delvis för att uppkopplingen inte fungerade som lovat på mitt hotellrum, och delvis för att jag blev lite sjuk under resan. Men hur som helst hade jag det jättebra. Så otroligt vackert där nere. Kommer absolut åka tillbaka! Hoppas på snart! :)

Jag red Mackan två gånger och bilder kommer på det samt de andra hästarna i stallet. Han är inte så utbildad då han stått mycket efter han blev inriden så det var inte lika lätt att rida honom som jag trodde. Och jag är ju van att rida mer utbildade hästar eller ridskolehästar som är snälla liksom. Men det var kul ändå! Alltid lär man sig nåt!

Nu är jag trött och orkar inte skriva så mycket. Men bildbomb kommer snart hur som helst! :)

<3 Ystad

Igår anlände jag till Ystad och jag måste säga att jag redan är lite kär. Inte varit så mycket i själva staden men alltså åååh. Runtomkring är varje hästälskares dröm skulle jag tro. Det är såå vackert och hästar överallt typ. Jättefina ridvägar och rapsfält så långt ögat kan nå ^^

Var och hälsade på alla hästarna i stallet igår och alla är superfina. Longerade en av hästarna lite, Mackan, och idag ska jag antagligen rida honom. Han är korsning halvblod/travare och har precis blivit igångsatt efter en lång paus. Så vi är lite p samma nivå, haha. Nä men ska bli kul hur som helst! Han är supermysig att hålla på med. Hoppas även träffa stallets ägare idag och diskutera lite business. ;) För nu vill jag så klart aldrig åka härifrån. Typ!

Tog massa bilder igår och fler kommer väl tas idag, men hinner inte ladda upp dem nu. Så stay tuned! :)

Ridresa!

Hell yeah! på tisda drar jag till Ystad och hälsar på Amanda och Gurkan! Kolla in deras (hennes?) blogg på www.amandadecibel.com

Kommer att stanna där i tre nätter och hjälpa till att rida en eller flera av hästarna som står i Gurkans stall. Ska bli så himla kul! Om allt går som planerat kanske jag kommer att åka ner en längre period senare i sommar.

Jag har aldrig varit i Ystad heller och det verkar vara så himla fint och mysigt. Inte minst ridvägarna! :) Dessutom verkar det som att det ska bli jättefint väder i veckan så extra pepp på det!!

Här är en bild på fina värdparet!


Gurkan är ett arabiskt fullblod på 14 år som egentligen heter Renaldo. Och Amanda är en tjej som vanligtvis rider med hjälm, bara så att ingen får för sig något annat! :)

(Hoppas det var ok att jag lånade bilden Amanda? Säg till annars så tar jag bort den!)

Markarbete

Hej hej!

I fredags red jag grupplektion med markarbete. Gruppen ska hoppa om två veckor så det är lite förberedelse inför det. Det var kul och jag gillar bomövningar men det var svårare än jag trodde. Kände för första gången att denna grupp kanske är lite för avancerad för mig ;) De flesta andra i gruppen är också sådana som har haft ett långt uppehåll och börjat igen för några år sedan. Men jag har ju inte ens ridit ett år efter mitt break så ibland är det svårt att hänga med. Men det som var svårast denna gång var nog mest att orka fysiskt.

Tar det från början!

Hade önskat få rida samma häst som sist, Chaplin, som är helt underbar! Och så blev det, så det var ju kul! Han är så himla fin och jag kände verkligen att han var mer förtjust i mig denna gång. Första gången var han lite avvaktande och verkade inte riktigt tycka det var superkul med en ny person som kom och skulle bossa över honom i boxen. Men nu var han lite mer social och det var kul!
Chaplin i hagen.

När passade började blev det en ordentlig uppvärmning. Tidigare gånger jag ridit i denna grupp så har uppvärmningen varit hyffsat självständig i skritt och trav och inte så mycket galopp. Men nu blev det även mycket galopp. Både trav och galopp på volterna och varvande mellan sittande, kort trav och galopp och lite mer framåt i lätt sits.

Sen skulle vi börja med bommarna i trav. De låg på diagonalerna så att man skulle vända snett igenom, ganska snabbt trava över bommarna i lätt sits sedan ta nästa diagonal och bommarna där (spegelvänt så att säga). Gjorde en liten ritning här. Kanske inte den snyggaste man har sett haha, men min första så bare with me! ;)


I traven red vi allihopa efter varandra och det flöt på ganska bra. Men i galoppen fick vi rida en i taget. Då såg det ut som följande.

Mellan H och C: Fatta höger galopp
Vid M: Vänd snett igenom och galoppera över bommarna i lätt sits
Vid K: Sakta ner till trav
Mellan K och A: Fatta vänster galopp
Vid F: Vänd snett igenom och galoppera över bommarna i lätt sits
Vid H: Sakta ner till trav
Mellan H och C: Fatta höger galopp

Och så samma sak om igen.

Det var mycket svårare än jag trodde och jag var helt slut redan, efter uppvärmningen, så jag hade svårt att rida ut i hörnen och så. Chaplin har väldigt stor gång och därför känns det som han går snabbare än han gör. Alltså var jag tvungen att driva på ganska mycket och ändå så segade han sig lite över bommarna. Det gick doch bättre i ena varvet. Vid M var det svårt att rida rakt på bommarna för han var lite stelare där. Och mina muskler orkade helt enkelt inte ta i så mycket som hade behövts.

Hur som helst var det en rolig övning. Kändes lite tajt att rida över bommarna så fort efter att man hade svängt liksom. Innan vi började med bommarna trodde jag att vi skulle rida dem från andra hållet men det hade väl också blivit konstigt antar jag, eftersom att då hade man behövt svänga supersnabbt EFTER bommarna istället.
Det är väl bara en vanesak. Och kanske också liiiite lättare om man rider en ponny än ett biffigt halvblod på 170 :P

Berg- och dalbana

Okej nu har jag varit superdålig på att blogga igen men hade ändå inte tänkt ha någon storblogg ;) Så jag gör som jaaag vill ;). Hur som helst! Har lagt ner det där med foderhäst lite. Insett att det inte går just nu. Men fortsätter så klart att rida och leta medryttarhäst och allt möjligt. Förr eller senare kommer jag hitta det perfekta!

Planerar även att åka till Ystad och rida med Amanda och se hur det är att ha häst där nere. Typ hur bra som helst verkar det som!

Men först och främst ska jag rida lektion på fredag och hoppas på att få rida samma fina som sist. :)

Hur har man råd?

Peppar vidare för lördagens provridning men undrar en sak. Hur fan har folk råd att ha häst egentligen? Är det bara i Stockholm som det är omöjligt att få en stallplats under 2000kr?? Antar att svaret är JA på den frågan. Och sen finns det säkert billigare alternativ här också men ändå.

Ni som läser, kan inte ni kommentera hur mycket ni betalar i månaden för stallplats samt hur mycket ni betalar i övrigt för er häst (mat, skor, m.m.). Jag räknar att min foderhäst kommer kosta ca 2000 kr /mån med mat, skor osv. Men fattar fan inte hur det ska gå runt med hyra på över 2000 också! Måste ha ett till jobb haha. Nä, men under sommaren är det ju lugnt iaf. Då blir det bete :)

Glada hästar på bete! (Random Google-bild)

Oh yeah!

På lördag ska jag provrida en foderhäst!! Vill inte säga så mycket mer än så just nu men är sjukt pepp! Det enda som inte är så pepp är att jag insett att det var dyrare än jag trodde att ha häst i den här stan. Satan vad pengar de ska ha för stallplats! Nää blir nog att köpa en egen gård snart. Så kan man ha råd med fler hästar! Haha..

Har ingen lektion bokad denna vecka så lördag bli veckans enda ridning troligtvis. Ska bli sååå spännande! Håll tummarna att allt klickar mellan mig och denna kille!

:)

Pepp och depp

Okej, nu har jag verkligen varit värdelös på att blogga. Men har inte haft någon större lust. I fredags red jag lektion och det gick jättebra. Fick rida det fina halvblodet som såg ut som Johnny! Han var inte supertrevlig i boxen direkt men skiiitkul att rida! Stooor kille med stoor gång. I like! Red även utan stigbyglar ett tag, kände mig väldigt modig haha.

Blir kär i typ vraje häst jag träffar/ser och letar som en tooook efter foderhäst/sommarhäst/whateverhäst. Men det går segt och idag är en sån dag då jag bara känner för att ge upp. Det kommer jag aldrig att göra men så tråkigt när man lägger ner så mycket tid på att glo på annonser varje dag och ringa och maila och folk typ inte svarar eller det skiter sig på andra sätt. Men det SKA gå. Det MÅSTE gå. För att jag känner starkare för varje dag som går att jag måste ha en egen häst. Även om den bara är på lån.



WAAAH!!

Har hittat två annonser på hästar som lånas ut under sommaren. Båda verkar kunna passa mig och den ena har jag mailat fram och tillbaka med under dagen. Vill inte säga mer än men hoppashoppas! Snälla håll tummarna för mig? :D

Igår var jag i alla fallpå Hööks och shoppade ett par marinblåa ridbyxor och ett par nya svarta shortchaps. Skall invigas på fredag när jag ska rida grupplektion igen. :) Vilket påminner mig att jag måste "gå in" brallorna lite innan för det var lite tajta, men expediten sa att de skulle töja sig.

Nu ska jag återgå till att kolla inkorgen var 10:e sekund på nytt svar ang häst/arna!

<3 !!!

RSS 2.0