Anklagelser mot Patrik Kittel

Under dagen har det cirkulerat en bild på Patrik när han rider sin Scandic under någon av framridningarna, som har väckt väldigt mycket känslor runt om i världen. På bilden får vi se Scandic i en väldigt hög och djup form med nosen mot bringan. Många ser detta som djurplågeri.



Efter många om och men har FEI sagt sitt och de tycker inte att det är något fel i detta. Det hela beror på vilket sätt man får hästen i denna form. Självklart är det inte ok om man tvingar dit den men om det sker under mjuka och snälla förutsättningar så ska det vara ok. Flera personer som var där och såg när bilden togs säger dessutom att detta är en så kallad "ögonblicksbild". Det vill säga att det inte såg ut så hela tiden utan bara under få sekunder här och där.

Min uppfattning av Kittel är att han är väldigt djurkär, öppen och empatisk. Nu känner jag ju inte honom så man kanske inte kan uttala sig, men har ändå svårt att tro att han skulle plåga sina hästar.

Enligt tyska tidningen tidningen St Georg som publicerade denna bild från början, är det även flera ryttare som ridit sina hästar i rollkur-form. Bland annat Adelinde Cornelissen och Patrick van der Meer.

Läs mer i denna artikel från Hippson. 

Kommentarer
Postat av: AMANDA BLOMKVIST & SID

Allt bra med dig? :D

MVH Amanda

2012-08-03 @ 18:23:44
URL: http://amandaponnygalopp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0